Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Bedre internet i tog

Søgeord:

16. september 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2720 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Regeringen afsætter 100 mio. kr.

Forretningsrejsende og pendlere kan snart glæde sig over bedre arbejdsforhold på togrejser.

 

Regeringen afsætter i sit finanslovforslag 100 millioner kroner til at forbedre mobil- og internetdækningen i toget til glæde for de tusindvis af danskere, der dagligt rejser i tog. Pengene går til at udbygge Banedanmarks mastenetværk på op til 75 steder langs det statslige jernbanenet.

 

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu får sat gang i arbejdet med at forbedre mobil- og internetdækningen i vores tog, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

 

- Jeg ved, at mange mennesker – især pendlere – bruger tiden i toget til at arbejde, og en mere stabil internetforbindelse være en stor hjælp for de mange, der bruger toget som arbejdsplads. Den vil også komme til de passagerer til glæde, der bruger togtransporttiden til at læse nyheder på nettet eller tale i deres mobiltelefon.

Arbejdet med at forbedre internetdækningen i togene bunder i en samlet løsning, som DSB, Arriva, Banedanmark, Telia, TDC Group og teleselskabet 3 står bag. Parterne har forhandlet den tekniske løsning på plads i et fælles forum.

 

DSB vil også stå for etablering af en multioperatør WiFi-løsning i DSB’s tog med forbindelse til teleselskabernes mobilnetværk.

 

Det er forventningen, at alle opgraderingerne vil kunne være fuldt implementeret med udgangen af 2019.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com