Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Bedre investeringsklima på havne

Søgeord:

2. juni 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

600 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Havnevirksomhederne glæder sig over den ny planlov.

 

Virksomheder i havnebranchen får nu et bedre investeringsklima på erhvervshavnene. Folketinget har nemlig i dag den 1. juni vedtaget en ny planlov, som giver mulighed for, at erhvervsaktiviteter på havnearealer kan beskyttes bedre mod boliger og byudvikling end hidtil.

 

- Havneadministrationer og virksomheder på havne får mange flere værktøjer til at beskytte havneaktiviteterne fremover, siger Jakob Svane, sekretariatsansvarlig i Danske Havnevirksomheder, der er brancheforening for de private virksomheder på havnene.

 

- Vi har efterspurgt dette i mange år, så det er en god dag for havnebranchen og for samfundet. Der skal derfor lyde en stor tak til regering og Folketingets partier, som har lyttet til erhvervets udfordringer.

Dialog

Over det seneste årti har der været en række kontroversielle sager om byudvikling og lukning af erhvervshavne i Danmark – fx i Fredericia, Holbæk og Svendborg. Det kan forhåbentlig undgås i fremtiden med de nye værktøjer i planloven.

 

- Planloven tvinger kommunerne til dialog med erhvervslivet om planlægningen. Så nu må man lokalt – kommuner og erhvervsliv - komme i dialog om bedre beskyttelse af erhvervshavnene. Godt værktøj skal bruges - ikke bare ligge i kassen, slutter Jakob Svane.

 

Danske Havnevirksomheder vil nu hjælpe sine medlemmer til at anvende de mange værktøjer i den ny planlov.

Planloven blev vedtaget med 81 stemmer for og 23 imod. Loven træder i kraft den 15. juni 2017.

Den danske havnebranche beskæftiger direkte mere end 20.000 personer – heraf langt den overvejende del i private virksomheder på havnene.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk