Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Behovet for rastepladser øget

Søgeord:

13. juli 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1135 gange

Læses i øjeblikket af:

1

ITD ønsker problemet analyseret.

 

Den store vækst i antallet af lastbiltransporter kræver, at der sikres tilstrækkelig rastepladskapacitet både langs motorvejsnettet og uden for motorvejsnettet. Der er her og nu brug for grundige analyser af det fremtidige kapacitetsbehov.

 

Sådan lyder meldingen fra ITD, hvis medlemmer dagligt benytter sig af de danske rastepladser i deres arbejde. ITD efterspørger nu gennemarbejdede strækningsanalyser af det fremtidige kapacitetsbehov for rastepladser langs motorvejene og uden for motorvejsnettet.

 

For transportvirksomhederne er rastepladserne fuldstændig nødvendige hvilepladser under en travl arbejdsdag - blandt andet fordi køre- og hviletidslovgivningen tilsiger, at der skal holdes faste hvil for chaufførerne af hensyn til sikkerheden på vejen. Desværre oplever mange transportører mangel på velfungerende rastepladser med relevante servicetilbud landet over både langs og uden for motorvejsnettet.  

- Manglende rastepladskapacitet er et problem både i forhold til overholdelse af køre- og hviletidsreglerne og i forhold til trafiksikkerheden. Væksten i lastbiltrafikken er markant i disse år. Derfor må og skal det også sikres, at erhvervet har den nødvendige plads og de nødvendige faciliteter til rådighed, der gør, at man kan afholde sine hvil, når det er krævet. Det gælder både langs motorvejsnettet og uden for motorvejsnettet, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

 

I ITD efterlyser man, at politikerne nu sætter gang i en analyse af det fremtidige kapacitetsbehov som grundlag for planlægning af nødvendige udvidelser og forbedringer af rastepladserne. I 2009 blev der udarbejdet en strækningsanalyse for rastepladser langs motorvejsnettet. ITD ser gerne, at man igen laver sådan en kapacitetsanalyse, og at man samtidig udarbejder en tilsvarende analyse for de flere hundrede rastepladser, som staten har ansvaret for uden for motorvejsnettet.  

- Vi ser her og nu et stort behov for, at vi får opdateret de gældende analyser af kapacitetsbehovet for rastepladser både langs og uden for motorvejsnettet. Behovet for udvidelser og forbedringer af rastepladerne bliver kun større, og vi har brug for gennemarbejdede analyser af det fremtidige kapacitetsbehov. Analyserne skal sikre, at beslutningstagerne kan udvise rettidig omhu og sætte ind i tide, siger Carina Christensen.

 

For ITD er målet, at alle transporter kan foregå trygt, sikkert og tilfredsstillende, og at der er nok rastepladser med et relevant servicetilbud vurderet ud fra gennemarbejdede analyser af kapacitetsbehovet over hele landet.

 

ITD vil nu skrive et brev til transportminister Ole Birk Olesen med en opfordring til at sætte nye strækningsanalyser i gang. Carina Christensen understreger, at analyserne bør udformes i tæt dialog med transporterhvervet. 

Der findes i dag godt 85 rastepladser langs motorvejsnettet samt flere hundrede rastepladser uden for motorvejsnettet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk