Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Belgiske miljøzoner

Søgeord:

24. november 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

346 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Efter Antwerpen følger nu Bruxelles og andre byer.

 

I de belgiske miljøzoner (Low Emission Zone/LEZ) har man pligt til at registrere sit køretøj, inden man kører ind i zonen. Ældre køretøjer har desuden brug for en miljøbillet.

 

Efter at Antwerpen i dette år tog det første skridt og indførte en miljøzoner, følger Bruxelles efter den 01.01.2018.

Yderlige byer følger i løbet af året. I første omgang udelukker hovedstaden køretøjer fra EURO-kategori 0 og 1 fra kørsel i byen.

 

Der kan købes en dispensation til disse køretøjer i form af en dagsbillet.

Forudregistrering

For at sikre sig, at alle følger reglerne, er der opsat kameraer, der overvåger trafikken. Hvert køretøj scannes, når det kører ind i miljøzonen, og disse data sammenholdes med byens centrale database. Bøden bliver derfor også afsendt automatisk, hvis køretøjet ikke er registreret, eller hvis det er for gammelt til at måtte køre ind i LEZ’en.

 

Derfor er det meget vigtigt, at man registrerer køretøjet, inden man kører i ind zonen.

 

Green-Zones giver dig et nemt overblik

 

Alle disse informationer angående LEZ-miljøzonerne samler og videreformidler Green-Zones, og Green-Zones gennemfører desuden hele registreringsprocessen for sine kunder (det tager 2-10 dage), og samler efterfølgende alle de nødvendige informationer på en individuelt udformet registry-miljømærkat. Dermed har ejerne af udenlandske køretøjer altid en oversigt ved hånden, og de kan derfor undgå de høje bødestraffe i de kameraovervågede miljøzoner.

 

Til dem, der altid vil være opdateret på rejsen, kan man desuden downloade den gratis Green-Zones App, så man altid kan se grænserne for miljøzonerne i Belgien og i de andre lande. Desuden kan man blive oplyst om reglerne for de byer, man vil besøge på rejsen!

Dispensation: med miljøbillet 

Køretøjer, der ikke opfylder den påkrævede EURO-norm, må gerne køre ind i LEZ-miljøzonen, hvis der på forhånd er købt en miljøbillet. Afhængigt af køretøjstype og køretøjets alder kan der købes billet til én dag eller længere. Det er helt op til de enkelte byer at beslutte, hvilke EURO-kategorier, der ikke må køre i miljøzonen, samt hvor længe miljøbilletterne er gyldige.

 

Derfor kan det ske, at et køretøj gerne må køre ind i nogle miljøzoner, men ikke i andre.

 

Det varierer også fra miljøzone til miljøzone, hvilke miljøbilletter man kan købe - og om de gælder på dags-, uge- eller månedsbasis.

Desuden skærpes reglerne for hvert år. Der findes ikke noget centralt register for udenlandske køretøjer, og derfor skal ejere af udenlandske køretøjer registrere sig separat for hver zone. Det er temmeligt meget arbejde, især når man tænker på, at der konstant indføres nye miljøzoner i Belgien!

Allerede fire miljøzoner i 2018

Ud over Antwerpen og Bruxelles bliver der som minimum også indført miljøzoner i Willebroek og Michelen i 2018. Også i Gent har man besluttet at indføre en miljøzone. Dermed har de tre største byer i Belgien snart indført miljøzoner, der alle har nogle helt forskellige regler. Turister, erhvervstransporter og bustrafik er hyppige gæster i disse tre zoner.

 

For at give et centralt overblik over alle disse regler fra de forskellige byer er hjemmesiden www.lez-belgium.be nu i luften med nyttige informationer. Her kan man finde alle nødvendige oplysninger til planlægning af rejser gennem Belgien, og man kan finde alle de regler, der på nuværende tidspunkt gælder for de store byer Gent, Antwerpen og Bruxelles.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk