Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Betalingsbro ved Frederikssund vedtaget

Søgeord:

19. december 2014  |  

Læst i alt:

2223 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Alle partier - på nær et - stemte for ny Frederikssundbro.

 

Efter flere års stridigheder om en ny betalingsbro ved Frederikssund har Folketinget i går vedtaget den anlægslov, der gør projektet til en realitet. Kun Enhedslisten var imod.

 

Det statslige bidrag til broen bliver i omegnen af 650 millioner kroner, mens de øvrige 1,35 milliarder til det to milliarder kroner dyre projekt skal finansieres via brugerbetaling de første 40 år, skriver Ingeniøren.

 

De 650 millioner kroner kommer fra Innovationsfonden og blev af Folketinget afsat under trafikforliget i 2010, da den evigt stigende trængsel omkring Frederikssund blev for meget for selv politikerne på Christiansborg.

 

Med vedtagelsen af anlægsloven har transportminister Magnus Heunicke (S) nu bemyndigelse til at oprette den offentlige virksomhed 'Fjordforbindelsen Frederikssund', som skal stå for byggeri og drift af højbroen.

Den nuværende bro over Roskilde Fjord, Kronprins Frederiks Bro fra 1935, vil fortsat være gratis at passere, mens det vil koste almindelige bilister omkring 15 kroner at komme over den nye bro. For lastbiler vil prisen være på cirka 40 kroner.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com