Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

BGL: Vejpakke-kritik af Forbundsrådet

Søgeord:

20. juli 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

474 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Tyske delstaters forbundsråds reaktion på EU’s vejpakke overrasker BGL.

 

Europa-Kommissionens vejpakke – der har skuffet vognmænd i Vesteuropa – har fået en relativt positiv modtagelse i Forbundsrådet i Berlin. Forbundsrådet – der repræsenterer de tyske delstater i Forbundsrepublikken – har dog afvist Europa-Kommissionens forslag om, at skærpe kravene til vejgodstransport i varebiler.

 

Forbundsrådets holdning vækker undren i tyske transportvirksomheders brancheforening BGL (Bundesverband Güterkraftverkehr, Logistik und Entsorgung). Det skriver Verkehrsrundschau.

 

BGL mener, at Forbundsrådet reelt har gjort trafiksikkerheden på de tyske veje en bjørnetjeneste – og henviser her til den angiveligt højere ulykkesrisiko ved varebiler, på grund af varebilernes høje fart og så det faktum, at varebilschaufførerne ikke skal opfylde kravene til køre- og hviletid, som det er tilfældet for lastvognschauffører.

Social dumping

Kerner i BGL’s kritik er dog den lette og billige markedsadgang, samt de langt lempeligere rammevilkår, som godstransport på varebiler kan foregå under. BGL peger på, at det ikke kræver licens at udføre godstransport for fremmed regning på køretøjer under 3,5 tons totalvægt. Dermed skal letvægtsvognmanden hverken dokumentere egne færdigheder, finansiel formåen eller materielle/tekniske kapacitet.

 

BGL peger også på, at flere og flere østeuropæiske varebiler nu kører i Vesteuropa i store kassevogne, hvor der er indrettet soveplads oven på førerkabinen. Dermed kan disse chauffører tilbringe måneder på farten under elendige forhold og uden at se hverken hjem og familie.

 

- Forbundsrådets beslutning er en invitation til social dumping, og klatøjet kørsel, mener hovedforretningsfører i BGL, Dirk Engelhardt.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com