Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Bil-radioen afbrydes ved udrykning

Søgeord:

28. august 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Et nyt system udviklet med offentlig støtte af det danske firma Warning Systems ApS kan få bilradioer i nærheden af udrykningskøretøjet til automatisk at skrue ned for det radioprogram, bilisten lytter til, og advare om, at der eksempelvis er en ambulance på vej.

Et nyt system udviklet med offentlig støtte af det danske firma Warning Systems ApS kan få bilradioer i nærheden af udrykningskøretøjet til automatisk at skrue ned for det radioprogram, bilisten lytter til, og advare om, at der eksempelvis er en ambulance på vej.Det foregår både via en besked i displayet og i bilens højttalere.

 

En ambulance udstyret med Safe Track vil have en rækkevidde på 300-400 meter, hvor bilradioer altså kan bruges til at advare føreren. Systemet fungerer ved, at ambulancen udsender to signaler. Det ene signal bærer selve advarslen, både lydmæssigt og i tekstform til bilradioen. Og det andet signal jammer, så det får radioen til at søge efter en alternativ frekvens til eksempelvis P1. På samme vis, som hvis frekvensen var blevet for svag, fordi den var kommet uden for rækkevidde.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com