Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Bilister ramt af partisan-søm

Søgeord:

24. september 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Flere nordjyske bilister har i weekenden fået sig en voldsom overraskelse.

Flere nordjyske bilister har i weekenden fået sig en voldsom overraskelse.Ukendte gerningsmænd har i ly af mørket spredt hjemmelavede partisansøm på vejene i og omkring Himmerland.

 

Partisansømmene har i mindst 12 tilfælde ramt trafikanternes bildæk, hvilket kan være til stor fare for bilisterne. Nær Skørping eksploderede fordækket på en motorcykel efter nærkontakt med de livsfarlige søm. Det skriver Nordjyske.

 

Hos Nordjyllands Politi gisner de om, at de ukendte gerningsmænd har villet ønske at teste effekten af de hjemmelavede søm. Sømmene er tidligere blevet brugt ved røverier og lignende, hvor kriminelle har ønsket at sænke politiets reaktionstid.

 

Strafferammen for at sprede partisansøm på vejen afhænger af, om der sker personskade. I så fald er strafferammen op til otte år.

- Var motorcyklisten eller andre kommet til skade ville vi helt sikkert sigte gerningsmændene efter straffelovens § 252, der taler om fængsel indtil 8 år til den, der for vindings skyld, af grov kådked eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed, siger politikommissær Frank Liltorp fra Nordjyllands Politi.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com