Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Bilister smiler stort af smileys

Søgeord:

23. september 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2342 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Når Vejdirektoratet anlægger nye veje, eller udbygger og forbedrer de eksisterende, kan det ikke undgås at medføre gener. Det er en tvivlsom fornøjelse at blive forsinket af vejarbejde, når man for eksempel er på vej til- og fra arbejde. Det kan de fleste bilister nok nikke genkendende til.

Når Vejdirektoratet anlægger nye veje, eller udbygger og forbedrer de eksisterende, kan det ikke undgås at medføre gener. Det er en tvivlsom fornøjelse at blive forsinket af vejarbejde, når man for eksempel er på vej til- og fra arbejde. Det kan de fleste bilister nok nikke genkendende til.Men ligesom i resten af samfundet kan et smil også gøre underværker på vejene. Der er stor tilfredshed med et initiativ fra Vejdirektoratet om at opstille skilte med smileys langs vejarbejdet på motorvejsudvidelsen mellem Nørre Aaby og Middelfart på Vestfyn.

 

Her arbejder entreprenøren i den ene halvdel af vejen, mens den anden er åben for trafik, men i smallere spor i hver sin retning. Derfor er hastighedsgrænsen sænket til 80 kilometer i timen.

Skiltene starter med at vise triste smileys, der så gradvist smiler mere, jo tættere bilisten er på at forlade zonen med vejarbejde. Det største smil ser man naturligvis, idet man kører ud på normal vej igen.

 

I den undersøgelse af trafikanttilfredsheden, som Vejdirektoratet har fået lavet på udvidelsen, siger 90 procent af de adspurgte, at de synes enten 'meget godt', eller i det mindste 'godt' om idéen med smileys.

 

Omvendt synes ingen af respondenterne, at smileyerne var en 'meget dårlig' idé, og kun en procent betegner idéen som 'dårlig'.

 

Den positive modtagelse af smileyerne får også projektleder Mike Boesen til at smile:

 

-Det er fantastisk så stor en virkning, vi har fået med så enkelt et tiltag. Jeg glæder mig over alle de positive kommentarer, vi har fået både direkte fra trafikanter og gennem vores trafikant-undersøgelse. Det gamle ordsprog "Smil til verden og verden smiler igen,” gælder næsten helt bogstaveligt, siger Mike Boesen.

Motorvejsudvidelsen fra fire til seks spor mellem Nørre Aaby og Middelfart indvies den 6. oktober.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com