Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Bilister stoppet

25. november 2016  |  

Politiet satte fokus på manglende afstand.

I perioden fra mandag d. 14. november til og med søndag d. 20. november gennemførte politiet en landsdækkende målrettet indsats mod manglende afstand til forankørende samt uopmærksomhed i trafikken .

 

Indsatsen var koordineret med Vejdirektoratets kampagne: ”Hold afstand”, som satte fokus på bilisternes manglende evne til at holde afstand til forankørende samt uopmærksomhed. Begge dele er væsentlige årsager til, at der sker uheld i trafikken.

 

Der er uopmærksomhed involveret i omkring hvert tredje trafikdrab på vejene. Derfor er det vigtigt, at alle har fokus på trafikken, når de kører på vejene.

 

Ved en trafikantundersøgelse, som Vejdirektoratet lavede i 2015, påpegede de adspurgte bilister, at det mest irriterende var, at andre bilister ikke formåede at holde afstand. I 2015 blev 3 personer dræbt, 42 kom alvorligt til skade og 57 kom lettere til skade ved bagende-kollisioner på motorvejen. I alt skete der 69 bagende-kollisioner med personskade i 2015 på motorvejene, fordi der ikke var holdt tilstrækkelig stor afstand, viser tal fra Vejdirektoratet.

Ved kontrollerne blev der i sidste uge standset 1732 køretøjer, og der blev konstateret lidt over 950 forseelser, heraf

•Manglende afstand til forankørende: 39

•Benyttet håndholdt mobiltelefon: 78

•Manglende brug af sikkerhedssele: 67

•Kørsel frem for rødt/gult lys: 30

 

Endvidere blev 5 af de standsede bilister sigtet for spirituskørsel. Dertil kom et antal sager om blandt andet for høj hastighed, kørsel uden førerret, vigepligtsforseelser og fejl eller mangler ved køretøjet.

IconIcon

Søgeord:

Læst i alt:

2078 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com