Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Billund Lufthavn fortsatte fremgang

Søgeord:

3. marts 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2258 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Billund Lufthavn fortsatte den positive udvikling i februar, ifølge den nyeste statistik fra lufthavnen.

Billund Lufthavn fortsatte den positive udvikling i februar, ifølge den nyeste statistik fra lufthavnen.I februar rejste i alt 170.292 passagerer gennem Billund Lufthavn. Det er en stigning på 2.663 passagerer, svarende til 1,6 procent i forhold til februar 2013.

 

Udenrigsruterne steg med 3,9 procent, svarende til 3.928 passagerer - og i alt benyttede 104.197 passagerer udenrigsrutenettet fra Billund i februar.

Netværk tæller

- Det er fortsat i høj grad netværksselskaberne, der vækster mest - Lufthansa, KLM, SAS og airBaltic har alle i februar haft tocifrede vækstrater på deres ruter fra Billund, siger lufthavnschef Kjeld Zacho Jørgensen i en pressemeddelelse.

 

I tråd med denne udvikling øger SAS i denne måned antallet af daglige afgange fra Billund til både Stockholm og Oslo, Turkish Airlines øger antallet af flyvninger til Istanbul til fem ugentlige afgange fra april, og British Airways/SUN-AIR åbner en ny direkte rute til Zürich. Indenrigsruten til København havde i februar 9.584 passagerer, hvilket er en mindre tilbagegang på 414 passagerer, svarende til 4,1 procent.

Antallet af indenrigspassagerer i Billund udgjorde 6 procent af den totale trafik i februar.

Charterfald

Antallet af charterrejsende faldt med 0,2 procent, svarende til 97 passagerer.

 

- Efterårets uroligheder i Egypten har medført, at 10.000 færre gæster er rejst til det nordafrikanske land fra Billund i februar i år - til gengæld har charterarrangørerne været kreative og dygtige til at finde alternativer til de vestdanske feriegæster, siger lufthavnschefen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com