Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Bladt skal levere gangbro

Søgeord:

10. juni 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

952 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Bladt Industries konstruerer 225 meter gangbro til Køge Nord.

 

Banedanmark har valgt Bladt Industries som leverandør af en helt ny 225 meter lang gangbro til Køge Nord Station, der bliver en del af den nye jernbaneforbindelse mellem København og Ringsted.

Gangbroen skal forbinde perronerne til den nye højhastighedsbane, S-tog og Lille Syd-banen.

 

Det oplyser Banedanmark i en pressemeddelelse.

 

Hovedentreprisekontrakten omfatter blandt andet anlægget af en 225 meter lang gangbro, der forbinder S-banen med den nye højhastighedsbane og Lille Syd-banen samt anlægget af dertilhørende perroner, trapper, rulletrapper og elevatorer.

 

- Med indstillingen af Bladt Industries som entreprenør på anlægget af Køge Nord Station har projektet rundet endnu en vigtig milepæl. Vi glæder os til at se stationens spændende design ført ud i livet, og vi ser frem til samarbejdet med Bladt Industries, udtaler Jette Aagaard, der er projektdirektør for Den nye bane.

Bag stationens design står de danske arkitektfirmaer COBE og DISSING+WEITLING med COWI som rådgiver, som med Køge Nord Station har skabt et markant vartegn for grøn mobilitet. Stationen skal fremme togtrafikken ved at tilbyde lette skiftemuligheder for alle passagerer, der skifter mellem tog, bil, bus og cykel.

 

Banedanmarks nye entreprenør Bladt Industries har blandt andet været hovedentreprenør på gang- og cykelbroen "Byens Bro" i Odense.

 

- Vi har lige bygget et kunstværk i Odense, så nu tager vi det næste. Vi er meget stolte og glæder os meget, udtaler Kim Bringsjord, Division Manager for Infrastruktur i Bladt Industries.

 

Køge Nord Station kommer fra udgangen af 2018 til at binde Danmarks mest trafikerede motorvejsstrækning, Køge Bugt Motorvejen, sammen med den eksisterende S-togslinje og den dobbeltsporede højhastighedsbane mellem København og Ringsted.

Anlægsarbejdet forventes påbegyndt i 2016 og afsluttet i 2018. Stationen åbner, når Den nye bane tages i brug i december 2018.

 

Køge Nord Stations tilhørende parkér- og rejsanlæg bygges af Køge Kommune og DSB, og er ikke omfattet af kontrakten.

 

Banedanmark forventer at underskrive kontrakt med Bladt Industries i uge 25.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com