Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Bladt vinder svensk broordre

Søgeord:

17. marts 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

796 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Nyt arkitektonisk broprojekt til Helsingborg.

 

Bladt Industries kan nu skrive endnu et spændende broprojekt på CV’et. Denne gang drejer det sig om en gangbro kaldet ”Sofias Bro” med placering i den smukke slotspark tilhørende Sofiero Slot i Helsingborg, Sverige. Projektet er udbudt af Helsingborg Arena & Scen AB.

 

- Den dobbeltkrumme bro har et spænd på 56,8 m og en bredde på 2,6 m. Den er tegnet som en ren stålbro, og med sin kunstneriske udformning viser den virkelig stålets mange egenskaber og fleksibilitet. Det er en let og luftig konstruktion, der skulpturelt pryder landskabet, men det at den krummer i to retninger gør den ekstra kompliceret at konstruere. Der er mange buer, der skal passe sammen med en meget lille tolerance, så rækværk, håndlister og det endelige udtryk får den perfekte finish, udtaler Kim Bringsjord, divisionsleder i Infrastruktur, Bladt Industries.

Det svære løft

Sofias Bro skal spænde over en dyb kløft i slotsparken ved Sofiero Slot og kommer til at forbinde to områder, hvor mange mennesker færdes dagligt. Efter sigende har broen været et ønske fra den svenske kongefamilie i mere end 100 år.

 

- Udover at konstruere en helt unik bro ligger der også en anden spændende opgave i projektet. Broen skal nemlig løftes på plads i et enkelt løft i et kompliceret terræn, hvor det er vigtigt, at træerne ikke bliver beskadiget i forbindelse med montering af broen. Når vi er færdige med at installere broen, skal man i øvrigt ikke kunne se, at vi har været i parken, fortæller Søren Nielsen, Department Manager i Infrastruktur, Bladt Industries videre om projektet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com