Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Blue Water fik stibroen til Odense

Søgeord:

26. november 2014  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

3215 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Transport- og logistikvirksomheden Blue Water Shipping har transporteret de enkelte broelementer til Odenses nye stibro.

 

Den nye stibro i Odense anlægges mellem VUC i Kottesgade og Posten på Østre Stationsvej, og kommer til at forbinde Odense Havn med byområdet. Tanken er at give bedre adgangsforhold for cyklister og fodgængere for at få mere liv på havnen.

 

Blue Water Shipping har for Bladt Industries A/S, der har kontrakten på totalentreprisen, leveret en række ydelser i forbindelse med anlæggelse af stibroen. Det fortæller Kenneth Ruby, der er projektleder hos Blue Water København:

 

- Siden vi fik tildelt opgaven i marts, har vi været i tæt dialog med Bladt Industries omkring transporten og tilpasset de småændringer, der altid vil komme til så stort et projekt. Det kræver grundig forberedelse at udføre opgaven tilfredsstillende, siger Kenneth Ruby.

Nattetransport

Til at sejle broelementerne fra Polen til Danmark havde Blue Water chartret coasteren MS Tina, fortsætter Kenneth Ruby:

 

- Den sidste del af transporten fra havnen til byggepladsen kunne kun foregå om natten på grund af dimensionerne – den største sektion var 31 meter lang, 10 meter bred og vejede 119 tons. Denne transport foregik på multiakslede hydrauliske trailere, som udover at fordele vægten på vejen også har den fordel at kunne ”aflæsse” broen ved hjælp af hydraulik til afsætningsbukke, hvorved dyre kraner kan undgås. Ved denne transport kunne vi trække på vores erfaringer fra sidste års projekt i Odense, hvor vi transporterede brofagene til Odins Bro, siger Kenneth Ruby.

Den nye stibro bliver 135 meter lang, vejer 483 tons og kommer til at krydse 15 jernbanespor. Stibroen vil være fuldt tilgængelig i juli 2015.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com