Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Bødebasker til Adblue-fiflere

Søgeord:

6. oktober 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

507 gange

Læses i øjeblikket af:

1

ITD støtter lovforslag om højere bøder ved miljøsvindel.

Transportminister Ole Birk Olesen har den 4. oktober 2017 fremsat et nyt lovforslag, der skal bekæmpe svindel med lastbilers forureningsbegrænsende udstyr. ITD støtter en øget kontrolindsats og højere bødesatser for bevidst omgåelse af gældende regler.

 

ITD tager på det kraftigste afstand fra den manipulation med forureningsbegrænsende udstyr, som politiet har konstateret ved de målrettede vejsidekontroller af tunge køretøjer i henholdsvis Danmark, Norge og Tyskland. Derfor støtter ITD også fuldt op om det fremsatte lovforslag.

 

- Langt størstedelen af transportvirksomhederne arbejder dagligt for en grønnere transportbranche, så det er naturligvis helt uacceptabelt, når enkelte vognmænd bevidst omgår reglerne til skade for både miljøet og konkurrencen i sektoren. Derfor er der behov for at slå hårdt ned på enhver form for svindel med det forureningsbegrænsende udstyr, uanset om det er danske eller udenlandske virksomheder, siger Jørn-Henrik Carstens, chefkonsulent i ITD.

Miljøzone-niveau

Snyd med det forureningsbegrænsende udstyr såsom frakobling af det NOx-begrænsende SCR-system eller chiptuning bliver i dag straffet med en bøde på omkring 1.000 kroner. Med forslaget ændres bødeniveauet, så det fremadrettet svarer til overtrædelse af reglerne for kørsel i miljøzoner.

 

- ITD støtter ændringen, der betyder, at bøderne hæves til samme niveau som for overtrædelse af reglerne for kørsel i miljøzoner. Dermed afspejler det i højere grad de negative miljømæssige effekter ved svindel med køretøjets forureningsbegrænsende udstyr. Vi er derfor positive over for lovforslaget, og vi er overbevidste om, at skærpet kontrol og skrappere regler vil have en præventiv effekt. Det er dog vigtigt, at myndighederne skelner mellem bevidst snyd og utilsigtede fejl, siger Jørn-Henrik Carstens.

Samtidigt glæder ITD sig over, at arbejdsgruppen med repræsentanter fra Færdselsstyrelsen, Miljøstyrelsen og politiet fortsætter arbejdet med at se nærmere på muligheden for en mere effektiv kontrol.

Førstebehandlingen af lovforslaget er sat på dagsorden til den 3. november 2017, hvor det behandles i Transport-, Bygnings-, og Boligudvalget.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com