Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Børsting: Indordn jer eller flyt

Søgeord:

18. marts 2015  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

764 gange

Læses i øjeblikket af:

1

LO-bossen vil ikke acceptere Ryanairs modvilje til overenskomst.

Harald Børsting, formand for LO, vil ikke acceptere, at lavprisflyselskabet Ryanair etablerer sig i Danmark uden at tegne overenskomst med danske løn- og arbejdsforhold. Hvis man ikke kan drive lønsom luftfartsvirksomhed under de danske vilkår, må man flytte ud af landet, lyder det fra LO-bossen i et interview med Mandag Morgen.

 

- Hvis vi først begynder at lukke øjnene for dårlige løn- og arbejdsvilkår, havner vi i en situation, hvor nogle lønmodtagere må acceptere fuldstændig uacceptable job. Så har den danske model svigtet, og på sigt kan det ende med, at politikerne må gribe ind og regulere arbejdsmarkedet. Men det er et ekstremt hypotetisk spørgsmål. Ryanair kommer ikke til at flyve uden dansk overenskomst. Det giver vi dem ikke lov til, siger Harald Børsting.

Han mener, at hvis virksomheder ikke kan drive lønsom forretning i Danmark, under de vilkår der gælder her, så må man flytte til udlandet. Han bruger tekstil- og værftsindustrien som eksempler på erhverv, der har svært ved at eksistere under de danske vilkår.

 

- Nogle industrier kan ikke drives så effektivt, at det kan betale sig at have produktion i Danmark, og så må de flytte. Måske er luftfartsindustrien en af dem. Ikke at vi mener, at der behøves være nogen modsætning mellem billige flybilletter og overenskomst. Men hvis man ikke kan drive konkurrencedygtig luftfartsvirksomhed under danske vilkår i Danmark, så må man flytte sin virksomhed ud af landet, siger Harald Børsting.

Til efteråret stopper Harald Børsting som LO-formand efter otte år på posten.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com