Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Bornholm sikret sin erstatningsfærge

Søgeord:

3. juni 2015  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

845 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Politisk forlig om ekstra betjening af solskinsøen.

Bornholmerne har i dag i forvejen en erstatningsfærge tilknyttet ruterne Rønne-Ystad og Rønne-Køge i tilfælde af dårligt vejr eller teknisk nedbrud. Og det vil de også have fremover, lyder det i en pressemeddelelse fra Transportministeriet.

 

Det er resultatet af et politisk forlig indgået mellem regeringen, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti, der årligt sikrer 30 mio. kr. til en erstatningsfærge. Beløbet følger oveni det årlige tilskud på 279 mio. kr., der blev aftalt med forligskredsen i slutningen af 2014.

 

Transportminister Magnus Heunicke:

 

- Jeg vil gerne sende en stor ros til bornholmerne for at have været konstruktive og dybt engagerede i det forløb, vi har været igennem. De har peget på, at en erstatningsfærge har afgørende betydning for en driftssikker færgebetjening af Bornholm og dermed også øens udvikling, og i dag har vi i forligskredsen endegyldigt sikret erstatningsfærgens fremtid, siger ministeren.

Transportministeriet oplyser i øvrigt, at der er indledt forhandlinger i regi af Økonomi- og Indenrigsministeriet om udmøntning af 133 mio. kr. årligt til lavere færgebilletpriser til gavn for de danske ø-samfund.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com