Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Branche kører foran i kamp mod alkohol

Søgeord:

4. juni 2015  |  

Læst i alt:

661 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Høring om alkolåse og alkoholpolitik i EU-parlamentet.

 

Netop nu afholdes en åben høring om alkolåse og alkoholpolitik i transportsektoren i EU-parlamentet.

Europaparlamentarikeren Jørn Dohrmann (DF) står bag høringen, og sammen med det professionelle transporterhverv sætter han fokus på, hvordan man kan nedbringe antallet af alkoholrelaterede ulykker på de europæiske veje.

 

Jørn Dohrmann har inviteret en række eksperter – danske og udenlandske – fra vejgodstransportsektoren til at belyse udfordringerne på området og komme med løsninger på, hvordan man løser problemet med alkohol i vejgodstransporten.

 

- Spirituskørsel er helt uacceptabelt, og vi taler her om menneskeliv. En ulykke er én for meget, og vi er nødt til at imødegå dette og sikre os, at antallet af alkoholrelaterede ulykker fjernes fra de europæiske veje, siger Jørn Dohrmann, der roser vejgodstransportbranchen for at bidrage til at tage fat om udfordringerne på dette område.

 

Også EU’s transportkommissær Violeta Bulc, som har gjort det til en af sine mærkesager at nedbringe antallet af trafikulykker i Europa, har udtalt sig ved høringen.

ITD: Tryghed og sikkerhed

ITD, der står på programmet ved høringen, arbejder målrettet med forskellige løsninger, der kan gøre det mere sikkert for alle at færdes i trafikken.

 

- Tunge lastbiler kan forårsage stor skade, hvis det går galt. Derfor skal vi fra det professionelle transporterhverv gøre alt, hvad vi kan, for at øge trygheden og sikkerheden på vejene på trods af, at antallet af ulykker på de europæiske veje heldigvis er for nedadgående – både inden for den lette og tunge trafik, siger Jørn-Henrik Carstens, chefkonsulent i ITD, der netop har afleveret sit indlæg ved høringen.

 

Der vil ifølge Jørn-Henrik Carstens desværre nok altid være ulykker forbundet med transport, men med de rigtige sikkerhedspolitikker i virksomhederne kan vi reducere og i bedste fald eliminere alvorlige uheld, der involverer erhvervskøretøjer i trafikken.

Bedre teknologi

Teknologi kan også hjælpe til at gøre vejene sikrere, som eksempelvis ved implementering af alkolåse eller alkobomme. I Sverige arbejder man allerede med alkobomme ved færgeterminalen i Stockholms Frihamn, og også i Danmarks transport- og logistikvirksomheder er der stadig et større fokus på, at alkohol ikke hører sammen med professionel godsfragt, hvilket statistikkerne også tydeligt viser.

 

Jørn-Henrik Carstens, chefkonsulent i ITD:

- Den chauffør, der vælger at blande sit professionelle erhverv sammen med alkohol, er fortid i det professionelle transporterhverv, som jeg ser det. Det er et vigtigt signal at sende til hele vores branche. De eksempler, som jeg har haft med i dag fra den danske vognmandsbranche sender et klart signal – vi accepterer ikke alkohol. Det er et budskab, vi skal hjælpe hinanden med at få formidlet og få skrevet ned i den enkelte virksomheds personalehåndbog ikke kun i Danmark, men i hele EU.

Jørn-Henrik Carstens lægger desuden vægt på, at uanset hvilke tiltag man vælger, så skal det gælde for alle europæiske lande. Og peger på at ét skridt i den rigtige retning kunne være fremadrettede krav om alkolåse i nye biler – her kan erhvervskøretøjer måske være et godt sted at starte.

 

 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com