Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Branchen roser luftfartsstrategi

Søgeord:

27. november 2015  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

1061 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Hilser regeringens vækstudspil velkomment.

Tidligere på ugen lancerede regeringen vækstudspillet ”Vækst og udvikling i hele Danmark”, og udspillet kan ende med at starte et nyt og spændende kapitel i den danske luftfartsbranche.

 

En del af udspillet indeholder nemlig skitsen til Danmarks første nationale luftfartsstrategi, som har været stærkt efterspurgt i årevis. Både af den danske luftfartsbranche, men også af det øvrige erhvervsliv, der drager nytte af en høj international tilgængelighed.

 

Derfor har forskellige aktører i luftfartsbranchen da heller ikke holdt sig tilbage fra at rose regeringens udspil.

 

Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavne A/S (CPH):

 

- Jeg er meget glad for regeringens udspil og vision om at skabe en national vækststrategi for luftfart. Hvis Danmark skal udvikle sig, som regeringen ønsker, får vi i de kommende år mere og mere brug for gode internationale flyforbindelse. Det er derfor afgørende for luftfartselskaberne og CPH, at der bliver sat markant mere fokus på betydningen af luftfart, lyder det i en skriftlig kommentar fra Thomas Woldbye.

Hos Brancheforeningen Dansk Luftfart hilses regeringens udspil ligeledes velkomment, fortæller foreningens chefkonsulent Per Henriksen:

 

- Initiativet er stærkt efterspurgt i erhvervslivet, fordi høj international tilgængelighed og styrket konkurrenceevne for dansk luftfart er vitalt for det danske vækstgrundlag. Præcis den sammenhæng lagde vi stor vægt på i vores luftfartspolitiske udspil ”Danmark som attraktivt luftfartsland”, fra maj i år. Vi er både meget tilfredse og begejstrede over, at regeringen har taget handsken op, og ser virkelig frem til at få tingene konkretiseret i det kommende arbejde, siger Per Henriksen.

 

Regeringens vækstudspil tæller i alt 100 forslag til initiativer til vækst.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com