Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Branchen vil af med klippekortordning

Søgeord:

3. februar 2015  |  

Læst i alt:

1325 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ordning skal snart evalueres.

Dyretransportører, chauffører og landmænd gør et nyt, fælles forsøg på at komme af med den såkaldte klippekortordning, der betyder, at man efter fire forseelser kan miste retten til at køre med dyr.

 

Klippekortordningen er for anden gang ved at blive evalueret af Fødevarestyrelsen.

 

Det har fået en række erhvervsorganisationer til at sende en fælles henvendelse til Fødevarestyrelsen med en opfordring om at afskaffe ordningen.

 

Henvendelsen er underskrevet af specialforeningen DTL Dyr, som holdt generalforsamling i lørdags.

 

Formanden, Stinne Møller Hansen, mener, ordningen er overflødig, og at det er helt ude af proportioner, at de omfattede forseelser kan koste folk deres levebrød.

 

Organisationerne 3F, Landbrug og Fødevarer, Dansk Erhverv, Dansk Industri og ITD er enige med DTL Dyr. I henvendelsen i sidste uge til fødevareministeren hedder det, at formålet med klippekortsordningen fuldt ud kan opnås gennem de øvrige sanktionsmuligheder, som myndighederne har til rådighed.

Dels gives der høje bøder – op til 7.000 kroner til chaufføren og 12-14.000 kr. til transportøren. Dels betyder en intensiv kontrolindsats, at langt over 90 procent af dyrene kontrolleres ved slagteri eller samlestald.

 

De sanktioner har allerede en betydelig præventiv virkning.

 

Allerede i efteråret 2012 opfordrede de samme organisationer til, at ordningen blev genovervejet og ny viden indsamlet, og det er den evaluering, som Fødevarestyrelsen nu har sat i gang.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com