Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Breaking: Mærsk køber Hamburg Süd

Søgeord:

1. december 2016  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

1044 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Afventer nu myndighedsgodkendelser.

Danske Maersk Line har indgået aftale med tyske Oetker Group om købet af det store tyske containerrederi Hamburg Süd, der er det 7. største af slagsen i verden.

 

Det oplyser A.P. Møller – Mærsk A/S i en skriftlig meddelelse onsdag formiddag.

 

Cementerer position som verdens største

Hamburg Süd opererer 130 containerskibe med en kapacitet på i alt 625.000 TEU. Med købet får Maersk Line en kapacitet på 3,8 mio. TEU, hvilket giver en global kapacitets-andel på 18,6 procent, og dermed kraftigt cementerer Maersk Lines position som verdens største containerrederi.

 

Søren Skou, administrerende direktør i Maersk Line og Maersk Group:

 

- I dag er en ny milepæl i Maersk Lines historie. Jeg er meget glad for, at vi har opnået en aftale med Oetker Group om at købe Hamburg Süd. Hamburg Süd er et meget veldrevet og højt respekteret selskab med stærke brands, dedikerede medarbejdere og loyale kunder. Hamburg Süd komplementerer Maersk Line, og sammen kan vi tilbyde vores kunder det bedste fra to verdener – først og fremmest på nord-syd ruterne, siger Søren Skou.

Ottmar Gast, bestyrelsesformand i Hamburg Süd Group:

 

- Vi er stolte over at slutte os til den globale markedsleder Maersk Line. Samtidig med at vi får adgang til et større netværk og system, vil vi fortsætte Hamburg Süds brand og forretningsmodel med personlige løsninger til vores afskibere og modtagere, lyder det fra Ottmar Gast.

 

Hamburg Süd beskæftiger 5.960 medarbejdere på flere end 250 kontorer rundt om i verden, og selskabet omsatte i 2015 for omkring 47,3 mia. kr.

 

Opkøbet afventer nu endelige godkendelser fra de relevante konkurrencemyndigheder, hvilket Maersk Line forventer sker i andet kvartal 2017.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com