Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Bred enighed om ny postaftale

Søgeord:

3. maj 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

632 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Politisk aftale er på plads.

Der er i dag indgået en ny postaftale.

 

Med aftalen videreføres den landsdækkende postservice - befordringspligten- for en ny 3-årig periode 2017-2019, men i en reduceret udformning. Som hidtil vil det være Post Danmark A/S, der varetager befordringspligten.

 

Aftalen indebærer bl.a., at

•Antallet af omdelingsdage reduceres fra 6 til 5 hverdage om ugen,

•Pligten for Post Danmark til at levere breve dag-til-dag (A-breve) ophæves. I stedet forventer Post Danmark at tilbyde en daglig dag-til-dag service i form af et særligt hastebrev. 

•B-brevet bliver det nye standardbrev, hvor servicekravet er levering inden for 5 dage mod i dag 4 dage. Betegnelsen ”B-brev” afskaffes.

 

Bag postaftalen står et bredt flertal af Folketingets partier, det vil sige regeringen (Venstre), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti.

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt udtaler:

 

- Jeg er tilfreds med, at det i dag er lykkedes at indgå en ny postaftale, som  nyder bred opbakning blandt Folketingets partier.

 

Servicen forringes, hvilket især skyldes, at brevmængden i de seneste 10 år er faldet med 82 procent. I dag modtager en gennemsnitlig husstand tre-fire breve om måneden.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com