Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Brexit: Eksporten rammes

Søgeord:

8. juni 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

778 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Op mod 45.000 danske job i farezonen.

23. juni 2016 stemmer briterne om, hvorvidt Storbritannien skal træde ud af EU. Hvis de forlader EU, kan det påvirke den danske eksport til Storbritannien. Det viser et notat fra Danmarks Statistik.

 

Notatet beskriver den danske eksport til Storbritannien, betydningen for den danske beskæftigelse og det danske erhvervsliv samt en række øvrige relationer mellem erhvervslivet i de to lande. Beskrivelsen viser blandt andet, at:

 

• Med en samlet eksport på knap 70 mia. kr. svarende til ca. 7 pct. af Danmarks eksport, er Storbritannien Danmarks femtestørste eksportmarked.

 

• Der er 45.000 danske jobs, særligt inden for industri, handel og transport samt erhvervsservice, som er relateret til Danmarks eksport til Storbritannien.

 

• De tre vigtigste varegrupper, som eksporteres til Storbritannien, er kød og kødvarer, rå mineralolier og produkter deraf samt medicinske og pharmaceutiske produkter.

• 2.400 danske virksomheder eksporterer varer til Storbritannien, og det er særligt store virksomheder, der eksporterer til briterne.

 

• 8.800 britiske statsborgere har lønmodtagerjob i Danmark. Generelt arbejder de på et højt kvalifikationsniveau.

 

Hvis Storbritannien forlader EU, forventes det at have en række konsekvenser for Storbritanniens samhandel med EU og for den økonomiske vækst både i Storbritannien og i resten af EU. Ligeledes kan det have betydning for arbejdskraftens fri bevægelighed, som det pt. kendes i det indre marked. 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com