Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Brexit rammer dansk modeeksport

Søgeord:

28. juni 2016  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

908 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Brancheorganisation maner til besindighed.

 

Det britiske nej til EU får konsekvenser for de virksomheder i den danske mode- og tekstilbranche, der ikke er valutasikrede.

Sådan lyder det i en skriftlig meddelelse fra brancheorganisationen Dansk Mode & Textil (DM&T).

 

Pris- og valutapres

Den danske mode- og tekstilbranche eksporterer årligt for 2,4 mia. kr. til Storbritannien. Ifølge DM&T får det britiske nej til EU den umiddelbare konsekvens, at kursen på det britiske pund falder, og det vil have en direkte indflydelse på den danske afsætning af tøj og tekstiler til Storbritannien, lyder det fra brancheorganisationen:

 

- I første ombæring får det britiske exit konsekvenser for de virksomheder, som ikke er valutasikret. De vil modtage mindre beløb for varer, der allerede er solgt og de varer som skal sælges, til den kommende sæson og på den måde komme under både pris- og valutapres. På længere sigt vil danske og andre udenlandske varer blive dyrere for den britiske forbruger - det vil med andre ord betyde, at briterne køber færre produkter, lyder det fra DM&T.

Organisationen maner dog til besindighed over for medlemmerne:

 

- DM&T vil naturligvis følge med i udviklingen og informere og rådgive medlemmerne om tiltag, der vedrører mode- og tekstilbranchen. DM&T opfordrer også branchen til besindighed - og til ikke at agere på kortsigtede konklusioner, men derimod at se lidt længere frem og fastholde relationerne og handlen til Storbritannien. Dette skal dog være med større forsigtighed og sikkerhedsstillelse end tidligere, lyder det.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com