Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Brian Mikkelsen ny direktør for Dansk Erhverv

Søgeord:

21. juni 2018  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

244 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Rasmus Jarlov overtager posten som erhvervsminister.

 

Det Konservative Folkeparti må sige farvel til partiets mest erfarne aktive politikere, Brian Mikkelsen, der forlader ministerstolen i Erhvervsministeriet til fordel for en post som direktør for brancheorganisationen Dansk Erhverv.

Brian Mikkelsen har siddet i Folketinget i 24 år og være kulturminister og justitsminister og senest erhvervsminister i sammenlagt 12 år.

 

I Erhvervsministeriet afløses Brian Mikkelsen af partifællen Rasmus Jarlov, der er uddannet cand. merc . fra CBS. Jarlov har selv praktisk erfaring fra erhvervslivet, hvor han fra 2004 til 2010 ansat i Novo Nordisk. Han oprettede senere sigthseeing-virksomheden Hamlet Tours, der stadig er aktiv.

 

Rasmus Jarlov opstillede første gang til Folketinget for Det Konservative Folkeparti i 2005. I 2009 blev han valgt til Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune. En post han forlod i 2010, hvor han som suppleant overtog Connie Hedegaards plads i Folketinget. Han formåede dog ikke at fastholde pladsen i Folketinget ved valget i 2011. Det gik bedre ved valget i 2015, hvor Jarlov var opstillet i Lyngbykredsen og Rødovrekredsen.

Brancheorganisationer

I ITD byder man transportordfører Rasmus Jarlov velkommen som ny erhvervsminister.

 

- Rasmus Jarlov kommer fra en post som transportordfører, og derfor har vi høje forventninger til, at han vil bringe sin store viden om netop vores erhverv med ind i sit arbejde i Erhvervsministeriet. Vi har brug for et tæt samspil mellem Erhvervsministeriet og Transportministeriet, hvis vi skal kunne udløse vækstpotentialet i dansk vejgodstransport. Rasmus Jarlov har rigtigt gode forudsætninger for at sikre det samspil, og vi ser frem til at fortsætte dialogen om rammevilkårene for vores erhverv med den nye erhvervsminister, siger administrerende direktør i ITD, Carina Christensen.

Tak til Mikkelsen

ITD takker Brian Mikkelsen for samarbejdet i hans tid som erhvervsminister, og ser frem til et fortsat godt samarbejde med ham i hans nye stilling som administrerende direktør i Dansk Erhverv.

- Brian Mikkelsen har været en imødekommende og lydhør erhvervsminister, som altid har engageret sig i de emner og dagsordener, som vi har præsenteret ham for og samarbejdet om. Brian Mikkelsen deltog i ITD’s generalforsamling i april, og har taget initiativ til at nedsætte et vækstteam for transport- og logistik. Brian Mikkelsen har i den grad engageret sig i den transportpolitiske dagsorden og gjort en forskel for erhvervet, og det skylder vi ham en stor tak for, slutter Carina Christensen.

CSR og bæredygtighed

DTL-Danske Vognmænds adm. direktør, Erik Østergaard udtaler i en pressemeddelelse:

 

- Jeg vil gerne ønske Brian Mikkelsen hjerteligt tillykke med den nye post i DE. Vi har som medlemsorganisation god brug for den viden, det netværk og den erfaring, der følger med så garvet en toppolitiker, når vi skal fremme det danske erhvervslivs interesser og behov.

 

- På den ene side er der gode tider og rigtig mange erhvervsområder blomstrer i disse år. Men der er også store udfordringer og problemer. På transportområdet er vi udfordret af social dumping, trængselsproblemer, manglende infrastrukturinvesteringer og rekrutteringsproblemer. Her er samspillet mellem erhvervslivet, DE og de politiske beslutningstagere helt afgørende.

- Jeg mener, at der i DE i de kommende år kan blive brug for at se på de forskellige interesser, der eksisterer i medlemskredsen, og hvordan de vægtes. Jeg ser gerne DE som en organisation, der også tænker stort i forhold til brede samfundsforhold, med fokus på CSR, ordnede forhold, fair konkurrence og både social og miljømæssig bæredygtighed. Jeg ser meget store muligheder i udnævnelsen af Brian Mikkelsen, og jeg ser meget frem til samarbejdet, siger Erik Østergaard.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com