Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Brintdrevet terminaltraktor

Søgeord:

8. januar 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1036 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Terberg tester hydrogen-motorer.

Netop nu tester hollandske Terberg deres nye hydrogen-drevne terminaltraktor YT203-H2 på en havneterminal i Rotterdam. Hos N.C. Nielsen, der forhandler Terberg terminaltraktorer i alle de skandinaviske lande, følger man spændt med i testforløbet, der skal give værdifulde data til den endelige version af denne motortype.

 

Med testforløbet kulminerer to års udviklingsarbejde, hvor Terberg og teknologivirksomheden zepp.solutions har fundet formlen på en hydrogen-motor til en eksisterende YT-terminaltraktor. Den nye hydrogen-motor understreger Terbergs innovative tilgang til teknologi, hvor kunderne fleksibelt kan vælge mellem de eldrevne eller de dieseldrevne maskiner – og sikkert snart også

de hydrogendrevne.

 

Hydrogen-motoren fra Terberg er udviklet for at skabe en mere klimavenlig løsning. Et stigende antal kunder efterspørger bæredygtig teknologi med nul emission og støjsvage køreegenskaber. Testen af Terberg-maskinen vil højest sandsynligt sætte to tykke streger under hydrogen-motorens miljøvenlige og CO2-neutrale egenskaber uden dermed at gå på kompromis med ydeevnen.

Terberg YT203-H2 er et slags kørende kraftværk, der omdanner kemisk energi fra hydrogen under tryk til elektrisk strøm, der driver motoren. Terminaltraktoren er udstyret med fire 150 liter (350 bar) tanke med i alt 600 liter hydrogen (indeholder 14,4 kg brint), som er rigeligt med energi til at holde motoren operationel i løbet af en lang arbejdsdag.

 

Terberg YT203 er basis

Terminaltraktoren i det hårde testmiljø er udviklet på basis af den nye og eldrevne Terberg YT203 terminaltraktor. Denne udmærker sig ved at være driftssikker med få bevægelige maskindele, så vedligeholdelsesudgifterne er lavere end en tilsvarende dieseludgave. Gevinsten ved en hydrogen-motor er derudover, at tankning af hydrogen er lige så hurtig som at tanke diesel eller benzin.

– Vi ser frem til at modtage testresultaterne fra Terberg. Hydrogen-motorerne skal naturligvis testes under mange forskellige forhold, inden de kan sendes på markedet. Imidlertid er jeg da overbevist om, at der kommer en Terberg terminaltraktor med hydrogen-motorer her til landet i en overskuelig fremtid. Vi følger udviklingen nøje og glæder os til at præsentere den færdigudviklede version for vores kunder, udtaler salgschef Jørgen Peter Lund fra N.C. Nielsen.

 

Denne Terberg YT203-H2 med hydrogen-motor bliver udsat for hårde prøvelser på havneområderne i Rotterdam – og testen af hydrogen-teknologien i den hårde virkelighed skal være med til at forbedre teknologien, inden den sendes endeligt på markedet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk