Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Bro lukkes i 30 nætter

Søgeord:

22. december 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1114 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Sikring mod skibsstød går i gang nu.

I januar 2016 går Vejdirektoratets entreprenør, MT Højgaard, i gang med at forstærke Aggersundbroens klappiller med spuns, der placeres omkring pillerne og vibreres dybt ned i havbunden.

 

Mellemrummet fyldes efterfølgende med armeret beton. Det gør broens konstruktion stærkere, så den kan modstå sammenstød med et stort skib.

 

 

Spunsen består af 11 - 25 meter lange og 1,5 meter brede stålplader. Når stålpladerne skal placeres, skal de stå i lodret position. Imens arbejdet står på under broens klapper, er klapperne nødt til at være åbne.

 

Arbejdet med spunsen medfører, at broen vil være lukket for trafik i cirka 30 nætter i februar og marts måned fra midnat til klokken 5 om morgenen. Det er ikke muligt at passere broen i dette tidsrum.

-Det arbejde, der kræver lukning af broen, har vi valgt at lægge om natten. Det gør vi, fordi det er på dette tidspunkt, færrest trafikanter bliver generet, fortæller Shahriar Honar, projektleder i Vejdirektoratet.

 

 Entreprenøren arbejder som udgangspunkt kun på hverdage. Entreprenøren kan dog blive nødt til at arbejde på broen i enkelte weekender.

 

-Det er fornuftigt, at det prioriteres at sikre Aggersundbroen mod påsejling. Uden denne sikring vil en påsejling kunne lukke broen i månedsvis. Så må vi leve med, at broen i en kortere periode er lukket om natten, og glæde os over, at arbejdet foregår på en årstid, hvor det generer færrest mulige, siger Mogens Gade, borgmester i Jammerbugt Kommune.

 -Hvis Aggersundbroen er lukket, skal trafikanter køre en stor omvej. Det vil have store samfundsmæssige konsekvenser, hvis det står på i en længere periode. Hvis broen er helt ødelagt, kan det vare år, inden Aggersund kan krydses igen, siger Shahriar Honar.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com