Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Bro sikres mod kollision

Søgeord:

3. august 2015  |  

Læst i alt:

763 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Store skibe på afveje standses af rev.

 

 

Vejdirektoratet har nu indgået kontrakt med entreprenørfirmaet Peter Madsen Rederi A/S, som skal stå for at sikre Svendborgsundbroen mod store skibe, der kommer ud af kurs i Svendborgsund.

 

-Vi er tilfredse med resultatet af vores licitation, hvor vi modtog flere kvalificerede bud fra interesserede entreprenører. Valget faldt på Peter Madsen Rederi A/S, og vi ser frem til samarbejdet, siger projektleder i Vejdirektoratet, Shahriar Honar.

 

Det sidste år er gået med blandt andet geotekniske undersøgelser af havbunden, opmålinger, myndighedsbehandling i Søfartsstyrelsen og Kystdirektoratet og udarbejdelse af et projekt for sikring af broen.

 

-Vi glæder os til at komme i gang. Det er spændende med en helt ny type projekt, og med aftalen i dag er vi sammen med entreprenøren og vores rådgiver klar til at løse opgaven, siger Shahriar Honar.

Sikringen består i, at Vejdirektoratet anlægger rev, som er placeret hensigtsmæssigt i forhold til bropillerne. Revene skal stoppe store skibe, hvis de er kommet på kollisionskurs med broen. De mindre skibe kan ikke skade broen alvorligt, hvis de sejler ind i den. Revene er heller ikke til fare for de små skibe.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com