Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Broskade bliver dyr

Søgeord:

5. september 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2261 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Det bliver ikke skatteyderne, som skal betale millionregningen på reparation af bærekablet på Den nye Lillebæltsbro.

Det bliver ikke skatteyderne, som skal betale millionregningen på reparation af bærekablet på Den nye Lillebæltsbro.Regningen bliver på seks-syv mio. kroner, men skadevolderens forsikringsselskab har påtaget sig at betale.

 

Det oplyser projektchef hos vejdirektoratet Erik Stoklund Larsen, som har ansvar for projektet, der skal få broen tilbage i samme form som før ulykken den 23. juli om natten. Det skriver Fredericia Dagblad.

 

En lastbil fyldt med papir ramte midt om natten en skiltevogn, fortsatte og landede lige præcis midt på broen, hvor bærekablet er tættest på vejbanen.

 

I timerne efter ulykken var broen helt spærret i retning mod Fyn, fordi man frygtede for, at bærekablet havde taget alvorlig skade.

 

- Vi kunne hurtigt konstatere, at kappen omkring bærekablet havde beskyttet de tykke kabler, som bærer broen. Vi fik foretaget målinger på, hvor varmt det havde været inde i kablerne. Temperaturen havde været oppe på 400 grader. Det påvirker bæreevnen, men ikke så det betyder noget, siger Erik Stoklund.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com