Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Børsdebut af PostNord trækker ud

Søgeord:

9. december 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Efter flere år med omfattende effektiviseringer og tilpasninger er PostNord stort set klar og trimmet til den børsnotering, som de statslige ejere varslede, da Post Danmark i 2009 blev fusioneret med svenske Posten AB.

Efter flere år med omfattende effektiviseringer og tilpasninger er PostNord stort set klar og trimmet til den børsnotering, som de statslige ejere varslede, da Post Danmark i 2009 blev fusioneret med svenske Posten AB.Det fastslår koncernens nye topchef, svenskeren Håkan Ericsson, i et interview med Jyllands-Posten.

 

- Det er op til ejerne, om PostNord skal børsnoteres. Vi er tæt på at være klar, så det har været - og er stadig - en god proces for os som virksomhed, siger Håkan Ericsson.

 

Han peger på, at det er en del af virksomhedens helt grundlæggende strategi, at PostNord efter ejernes ønske skal skabe forudsætningerne og bane vejen for en børsnotering af PostNords aktier.

Den svenske og danske stat har aftalt, at det fusionerede selskab skal søges børsnoteret inden for tre til fem år efter fusionstidspunktet, og den frist udløber næste år.

 

- En børsnotering kommer ikke til at ske lige nu. Rigsdagen i Sverige har besluttet, at det ikke skal være nu, så vi skal ikke være klar i morgen, men vi er nået meget langt, så det vil ikke blive svært at gøre virksomheden klar til sidste skridt, siger han.

 

- Budskabet fra ejerne, allerede ved fusionen, betyder, at vi har bygget virksomheden op til at blive klar til en børsnotering, og det er godt, fordi det skaber stor gennemsigtighed. Det er en god proces, og det har skabt den rigtige ledelsesstruktur. Men når det handler om en børsnotering, bliver vi jo ikke involveret. Det er en beslutning for ejerne, siger Håkan Ericsson.

PostNord udbetalte for regnskabsåret 2012 et udbytte på knap 87 mio. kr. til sine ejere. Heraf fik den danske stat 35,7 mio. kr.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com