Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Bulbændring sparer bunkerolie

Søgeord:

11. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2253 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Hyundai Merchant Marines, HMM, beslutning om at redesigne bulben på nogle af sine containerskibe giver allerede udbytte, siger Det Norske Veritas, DNV.

Hyundai Merchant Marines, HMM, beslutning om at redesigne bulben på nogle af sine containerskibe giver allerede udbytte, siger Det Norske Veritas, DNV.Data indsamlet før og efter konverteringen viser, at ændringen kan give brændstofbesparelser på 5 procent eller derover. Det skriver Tradewinds.

 

-Udførelsen af den nye bulbstævn er omhyggeligt blevet evalueret som en del af kontrolprocessen over en to måneders periode efter levering. Brændstofbesparelsn i drift hidtil har vist sig at være omkring 5 procent eller derover. Tilbagebetalingstiden forventes at være meget kortere end den etårige oprindelig anslåe", siger Taeg-Gyu Lee executive vice president for HMM.

 

-Målinger efter bulbændring har vist, at en ændring til 680.000 dollars har reduceret brændstofforbruget med næsten 1.000 tons om året. Forbedringer i brændstoføkonomien er nu blevet påvist i operationer med last, tom og fuldt udnyttet kapacitet, siger Jost Bergmann, DNVs business direktør for containerskibe.

Hyundai fortæller, at man har sænket den nye bov med omkring 1,5 meter og reduceret den samlede omkreds for at give den en mere "delfinlignende form. Den nye bulb tilføjer ikke noget til fartøjets samlede længde og er fem tons lettere end originalen.

 

-Eksisterende skibe skal konkurrere med en ny type af effektive og fleksible designs. Et resultat af design til høj hastighed hos mange eksisterende containerskibe er, at bulben er konstrueret til at nå den maksimale hastighed. Den nye virkelighed for meget af den eksisterende flåde er, at det påvirker effektiviteten ved lavere hastigheder", siger Bergmann.

 

Hyundai siger, at man vil ombygge endnu tre 8.600-TEU containerskibe, og at projektet skal være afsluttet i første halvår af 2013.

-Vi vil også overveje at konvertere flere skibe efter en grundig evaluering af de konverterede skibenes brændstofeffektivitets forbedringer", siger rederiet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com