Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Byggestart for Visbys nye krydstogtkaj

Søgeord:

8. februar 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

707 gange

Læses i øjeblikket af:

1

CMP er involveret.

Det første spadestik er taget for den nye krydstogtkaj i Visby, som skal stå klar i foråret 2018. Region Gotland skal sammen med Copenhagen Malmö Port, CMP bidrage til at udvikle krydstogtturismen i Østersøen generelt og i særdeleshed på Gotland.

 

- At vi i dag sammen med CMP og entreprenøren Aarsleff har taget det første spadestik til krydstogtkajen er en særdeles vigtig milepæl, som vi er rigtig glade og spændte over at have nået. Nu skal vi i samarbejde med turistbranchen og erhvervslivet sørge for, at hele Gotland er klar, når krydstogtkajen indvies i 2018, fortæller Björn Jansson, regionstyrelsens ordførende, Region Gotland.

 

Region Gotland bygger krydstogtkajen. CMP lejer sig ind og vil få ansvaret for driften af den. CMP skal også hjælpe med at sælge Gotland som destination.

-   Vi har lang erfaring med at udvikle krydstogthavne og markedsføre destinationer. At kunne tilbyde vores kunder Visby som krydstogtdestination gør krydstogtruterne i Østersøen endnu mere attraktive. I fremtiden regner vi med 150 anløb om året. Det er naturligvis godt for os, men er også med til at udvikle turismen på Gotland. Det glæder vi os utrolig meget til, fortæller Johan Röstin, adm. direktør for Copenhagen Malmö Port AB.

 

Et vigtigt aspekt er den miljøpåvirkning krydstogtaktiviteterne har på Østersøen.

-   For både os og CMP er det vigtigt at have fokus på spørgsmålene om bæredygtighed. Fartøjerne skal kunne tømme deres afløbsvand i et udligningsbassin for derfra at kunne pumpe det videre til rensningsanlægget. Slammet kan derefter anvendes i biogasproduktionen her på Gotland. På den måde er vi med til at aflaste Østersøen for yderligere forurening, siger Patric Ramberg, teknisk direktør og projektansvarlig, Region Gotland.

To fartøjer på hver 340 meter kan anløbe krydstogtkajen på samme tid, når den er færdigbygget. I alt strækker den sig, inklusive landfæste, 530 meter ud i havet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com