Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Cargolux-chef smækker med døren

Søgeord:

27. januar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Luxembourgs flagskib i international luftfragt – Cargolux – har sagt farvel til sin salgsdirektør, der ikke er enig med selskabets øvrige ledelse om strategien.

Luxembourgs flagskib i international luftfragt – Cargolux – har sagt farvel til sin salgsdirektør, der ikke er enig med selskabets øvrige ledelse om strategien.Robert van der Weg er stærkt uenige med den øvrige ledelse om Cargolux fremtidige strategi, og har derfor forladt posten med omgående virkning.

 

Uenigheden i ledelsen drejer sig om, at Cargolux har brug for en medinvestor i forretningen – efter at Qatar Airways droppede samarbejdet med Cargolux og solgte sin 35 procent ejerandel tilbage til det luxembourgske selskab.

 

Her har Robert van der Weg ført intense samtaler med det statslige kinesiske investeringsselskab HCNA, der gerne vil overtage en ejerandel på 35 procent.

 

Det har bestyrelsen og den øvrige ledelse vendt tommelfingeren nedad til – og dermed var der ikke anden udvej for Robert van der Weg end at lukke døren efter sig.

Kineserne var parate til at lægge 172 mio. euro for aktieposten.

 

Bestyrelsesformanden for Cargolux, Paul Helminger, modsatte sig imidlertid tilbuddet, da han frygter, at speditører i den kinesiske provins Henan - som Cargolux beflyver - er modstandere af statslig indblanding i deres aktiviteter.

 

Cargolux er en stor aktør på luftfragt, men har i de seneste år været hårdt presset af konkurrenterne, og derfor er en alliance med en stærk økonomisk partner yderst påkrævet af hensyn til den fremtidige forretningsmæssige udvikling af selskabet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com