Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Cargotec tyr til Internet of things

Søgeord:

19. januar 2018  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

235 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Nordisk fragtgigant satser på intelligent godshåndtering.

 

Finske Cargotec får nu adgang til Internet of Things (IoT)-dækning i hele verden for at sikre bedre internationalt samarbejde og intelligent vedligeholdelse af godsudstyr gennem ny treårig aftale med Orange Business Services

 

Den finske godskoncern Cargotec har underskrevet en omfattende treårig aftale om verdensomspændende IoT-dækning med it- og teleselskabet Orange Business Services. IoT-løsningen skal hjælpe Cargotec med at blive førende globalt inden for intelligent lasthåndtering og sikre fremtidens transport af gods, hvor der hver dag fragtes millionvis af pakker lokalt og på tværs af landegrænser.

 

Cargotec har hovedkvarter i Finland og er leverandør af gods- og fragtløsninger inden for tre områder. Disse inkluderer software og services til havne, fragtterminaler og distributionscentre (Kalmar), løsninger til kunder inden for transport og levering på land (Hiab), samt løsninger og tjenester til søtransport og offshore godshåndtering (MacGregor).

Det er Cargotecs mål at blive førende inden for intelligent lasthåndtering på verdensplan, hvilket kræver konnektivitet og mulighed for at sende data frem og tilbage under alle faser af lastens rejse. Med IoT-løsningen fra Orange bliver der integreret intelligens direkte i Cargotecs fragtudstyr med mulighed for bedre at koordinere den daglige drift samt overvåge og vedligeholde materiel gennem data, så det kan repareres eller udskiftes, før der opstår problemer.

 

Dedikeret IoT-platform

Den nye løsning består bl.a. af en dedikeret IoT-platform og SIM-kort, der giver forbindelse til 220 lande. Dette skal hjælpe Cargotec med at udvikle nye digitale, data-drevne services og indsigter for at forbedre effektiviteten internt og overfor deres kunder.

 

- For at blive førende på verdensplan inden for intelligent godshåndtering, er det altafgørende for os at have en adgang til en pålidelig IoT-infrastruktur med global dækning og lokal support baseret på en attraktiv forretningsmodel, og det er derfor, at vi valgte at arbejde samme med Orange Business Services, siger Soili Mäkinen, CIO i Cargotec.

- Cargotec arbejder hårdt på at øge deres forretning gennem et stærkt kundefokus og smarte IoT-tjenester, som er afgørende for deres forretningsudvikling. Vi er meget glade for at være blevet valgt som deres leverandør, så vi kan hjælpe med at indfri deres ambitioner om at forandre godshåndtering globalt, siger Fabrice de Windt, senior vicepræsident, Europa i Orange Business Services.

 

Om Cargotec

Cargotec arbejder for at skabe smartere varestrømme gennem deres løsninger og services til godshåndtering. Cargotecs forretningsområder, Kalmar, Hiab og MacGregor, er førende inden for hver deres områder. Gennem deres unikke position i havne, til søs og på veje optimerer de globale fragtstrømme og skaber langvarig værdi for deres kunder. I 2016 omsatte Cargotec for ca. 3,5 mia. euro på verdensplan med over 11.000 ansatte. www.cargotec.com

Om Orange Business Services

Orange Business Services er Oranges division for B2B services med 21.000 medarbejdere, der hjælper multinationale virksomheder på fem kontinenter med deres digitale transformation. Orange Business Services er ikke kun en operatør af telekommunikation og infrastruktur, men er også leverandør af integrerede it-løsninger, apps og services.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com