Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Chaufførlån skal forbydes

Søgeord:

23. januar 2015  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

1969 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Godskørselsloven: Regeringen vil fjerne udlånsordning for chauffører.

 

Fremover skal det være slut for to danske vognmænd at låne chauffører af hinanden. Det gælder både for buschauffører og lastbilschauffører, og det gælder også, selvom der er tale om et datterselskab eller et selskab i samme koncern.

 

Det oplyser DI Transport.

 

Det er konsekvensen af et nyt lovforslag, som netop er sendt i høring. Forslaget er en ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel.

 

Hvis loven vedtages, så skal buschauffør og lastbilschauffører fremover være ansat i samme virksomhed (cvr-nr), som har bus- eller godskørselstilladelsen eller komme fra et vikarbureau, der er godkendt af Trafikstyrelsen.

 

Udlånsordningen gælder i dag for udlån mellem to danske tilladelsesindehavere, som begge lever op til lovens krav om løn- og arbejdsvilkår.

Ordningen benyttes i dag primært mellem datterselskaber i samme koncern blandt vognmænd, hvor f.eks. far og søn har hver deres vognmandsforretning eller mellem to naboforretninger. Det er ofte i forbindelse med sygdom eller ekstra travlhed, at udlånsordningen bliver benyttet.

 

DI Transport og ATL er imod afskaffelsen af udlånsordningen, da det vil begrænse fleksibiliteten for især de mindre danske vognmænd og øge de administrative omkostninger.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com