Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Chauffører får nyt våben mod dumping

Søgeord:

27. februar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Med den nye overenskomst for transportarbejdere bliver det lettere for 3F at komme efter udenlandske vikarbureauer, der dumper lønnen.

Med den nye overenskomst for transportarbejdere bliver det lettere for 3F at komme efter udenlandske vikarbureauer, der dumper lønnen.



Tidligere havde 3F ikke ret til at vide, hvem de udenlandske vikarbureauer var,

 

-Det er en god aftale. Nu kan vi finde dem, siger Jan Villadsen, formand for 3F Transport til Avisen.dk

 

Den nye aftale betyder, at 3F nu kan ramme vikarbureauerne med konflikter og dermed presse dem til at tiltræde overenskomsten.

 

De kan også varsle sympatikonflikt mod de af Dansk Industris (DI) medlemmer, der bruger vikarbureauerne, som ofte er oprettet i udlandet. Aftalen lukker et hul i en tidligere aftale med DI om at modvirke løndumping. Den gjaldt nemlig ikke vikarbureauer.

Tilfredshed hos DI

DI's administrerende direktør, Karsten Dybvad, er sikker på, at hans medlemsvirksomheder vil være positive over for den nye aftale.

 

-Vi ser ingen problemer i at lave gennemsigtighed på det felt og oplyse hvilket vikarbureau en virksomhed benytter sig af, siger Karsten Dybvad til Avisen.dk.

 

Særligt i de senere år har 3F set en stigning i brugen af udenlandske vikarbureauer. Ofte arbejder chaufførerne til lønninger langt under de overenskomstmæssige.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com