Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

CMP får nyt tankanlæg

Søgeord:

16. januar 2015  |  

Læst i alt:

1457 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Malmø satser på SECA-bunkerolie.

Copenhagen Malmö Port (CMP) er klar til at modtage fartøjer, der kan tanke maritimt brændstof med lavt svovlindhold i nyetableret terminal.

 

Den bygges i Malmø og finansieres af Scandinavian Tank Storage AB (STS) og Copenhagen Malmö Port AB (CMP).

Svovldirektivet kræver, at alle fartøjer i Østersøen, Nordsøen og Den Engelske Kanal indgår, fra årsskiftet bruger maritimt brændstof med et lavt svovlindhold

 

For at gøre det muligt for fartøjer at tanke det nye brændstof i regionen investerer CMP og STS i fællesskab i havnen i Malmø med henblik på at etablere en tilpasset tankningskaj med tilhørende terminal. Statoil bliver leverandør af selve brændstoffet.

 

- Malmø ligger strategisk godt placeret for denne type af virksomhed med over 40.000 fartøjer, der årligt passerer Øresund. Vi er naturligvis glade for, at Statoil har valgt Malmø og os som strategisk placering og partner til brændstofdistribution, siger Leif Larsson, adm. direktør for Scandinavian Tank Storage AB.

- For CMP indebærer satsningen store muligheder. Vi vurderer, at 170 af vores kunders fartøjer kommer til at tanke her årligt. Det er i princippet et fartøj hver anden dag. Blandingen af olien er helt afgørende for, at den kommer til at fungere i fartøjet. Kravene er høje. Derfor føles det også ekstra trygt at have Statoil som leverandør af brændstof i anerkendt god kvalitet, siger Johan Röstin, adm. direktør for Copenhagen Malmö Port AB.

 

 

 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com