Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Color Line Cargo vil udvikle speditionsforretningen

Søgeord:

20. oktober 2017  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

905 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Åbner toldkontor i Svinesund.

Med 2.500 dagligt passerende enheder udgør den svensk-norske grænseovergang i Svinesund den travleste af sin slags.

 

Som ikke-medlem af EU gælder der særlige toldregler ved indførelse af varer til Norge, hvilket gør Svinesund til et naturligt samlingssted for speditionsvirksomheder, der tilbyder toldekspedition.

 

Color Line Cargo har indtil videre været repræsenteret i området med et kontor i Strømstad – cirka 20 kilometer fra grænsen. Men selv den relativt korte afstand umuliggør, at selskabet kan udføre visse toldekspeditioner.

 

Med en ambition om at blive en mere betydningsfuld spiller i speditionsbranchen åbnede Color Line Cargo således for nylig selskabets nye toldkontor klos op af grænsen i det nyetablerede Svinesund Transportcenter, hvorfra selskabet nu i højere grad end tidligere kan tilbyde kunderne én samlet transportløsning.

Nyt kontor

Ingen ringere end den norske transportminister, Ketil Solvik-Olsen, var med til at kaste politisk glans over begivenheden, da Color Line Cargo officielt åbnede selskabets nye toldkontor i Svinesund Transportcenter 20. juni.

 

Indflytningen i transportcentret, der officielt åbnede 1. april i år, sker med baggrund i en erkendelse hos det norske rederi af, at kontoret i Strømstad ikke længere er tilstrækkeligt, hvis ambitionerne om at udvikle speditionsforretningen skal virkeliggøres.

 

Det fortæller Allan Rishøj, fragtchef hos Color Line Cargo:

 

- Selv om Strømstad ligger forholdsvis tæt på grænsen, er der alligevel en afstand, der gør det vanskeligt for os at være lige så konkurrencedygtige på speditionsdelen som vores konkurrenter ved grænsen i Svinesund. Vi kan lave basis toldarbejde, men blandt andet har vi ikke kunnet lave toldpas, der er en forenklet procedure, hvor man registrerer varerne simpelt for efterfølgende at lave resten af fortoldningen et andet sted. Det kræver, at man er inden for grænseområdet i godkendte faciliteter, og det er vi nu kommet i Svinesund, siger Allan Rishøj.

 

Fragtchefen tilføjer, at kontoret i Strømstad dog fortsat bibeholdes, og at de to kontorer tilsammen beskæftiger seks – snart syv – medarbejdere.

Én samlet toldløsning

Allan Rishøj fortæller, at det er et stort sats yderligere at fokusere på speditionsdelen hos Color Line Cargo, da den del ligger uden for selskabets primære forretning, der er drift af færgerederi.

 

- Vi har i Color Line Cargo en ambition om at udvikle os på spedition, og med de mange enheder, der hver dag kører over Svinesund, er det naturligt, at vi forsøger at få del i den store vækst, der finder sted. Hver dag kører 2.500 enheder over grænsen dér via E6, og det giver jo et enormt grundlag for at drive forretning. Hvis vi skal fastholde vores konkurrenceevne på speditionsforretningen, er det vigtigt at være repræsenteret de rigtige steder, siger han.

Fragtchefen mener, at Color Line Cargo med det nye kontor i Svinesund nu kan tilbyde kunderne en mere helstøbt løsning.

 

- Nu har vi mulighed for at tilbyde kunderne én samlet toldløsning, fordi vi er til stede og kan følge op på ting med det samme. Vi er rigtig dygtige på told, fordi vi blandt andet går højt op i efteruddannelse af personalet. Derfor ønsker vi også at gøre os mere synlige som toldagent uden for de eksisterende rutenet, hvor vi i forvejen er kendt fra, siger Allan Rishøj.

 

Color Line Cargo flyttede officielt ind i de nye lokaler i Svinesund 1. september, og ifølge Allan Rishøj er medarbejderne kommet godt på plads og etableret på det nye toldkontor.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com