Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Containerrater dykker

7. april 2015  |  

Af Lars Myrup Lassen

SCFI-indeks er faldet til det laveste niveau nogensinde.

 

Flere af de store containerrederier havde varslet rateforhøjelser 1. april – herunder Maersk Line. Men markedet tog tilsyneladende udmeldingen for en aprilsnar. Fragtraterne på spotmarkedet faldt ifølge Shanghai Shipping Exchange til det laveste niveau i det såkaldte SCFI-indeks historie – 763,95 dollar for en 20-fods container.

 

Det skriver telegrambureauet Ritzau Finans.

 

Det ser endnu værre ud på containerruterne fra Asien til Nordeuropa, hvor spotraten nu er ned på 511 USD per 20-fods container, hvilket er et rekordlavt niveau.

 

Spotraterne på de 15 udvalgte oversøiske containerruter, der danner basis for SCFI-indekset, lå i 2014 i gennemsnit lå omkring 1.060 USD. Efter nytår har indeks ligget omkring 970 USD i gennemsnit. Men nu er SCFI-indekset altså dykket markant.

Ifølge det danske maritime analysebureau Seaintel, så betyder det rekordlave rateniveau, at i hvert fald nogle containerrederier er tæt på at sejle med tab, selv om de lave bunkerrater i nogen grad kompenserer for den hårde priskonkurrence på de oversøiske containerrater.

IconIcon

Søgeord:

Læst i alt:

5499 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com