Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

COWI skal sikre Danmark grønne transportløsninger

Søgeord:

26. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

I dag gik planerne for den videre elektrificering af den danske jernbane ind i næste fase, da COWI/Systra JV og Banedanmark underskrev en aftale om rådgivning i forbindelse med elektrificering af fire banestrækninger.

I dag gik planerne for den videre elektrificering af den danske jernbane ind i næste fase, da COWI/Systra JV og Banedanmark underskrev en aftale om rådgivning i forbindelse med elektrificering af fire banestrækninger.Elektrificeringen er en del af aftalen om en grøn transportpolitik, hvori et af målene er at banenettet på sigt skal gøres uafhængig af fossile brændsler.

 

-I COWI er vi glade for, at Banedanmark har valgt vores specialister til at varetage den første etape af elektrificeringen af den danske jernbane. Det er nødvendigt, at Danmarks infrastruktur og mobilitet hele tiden udvikles og tilpasses de udfordringer samfundet står over for – ikke mindst miljømæssigt. Samtidig er der mulighed for at øge ekspertisen og skabe nye arbejdspladser, udtaler koncerndirektør Lars-Peter Søbye, COWI.

Elektrificeringen betyder både mere miljøvenlige tog og forbedringer for passagerne, da el-tog giver mulighed for højere hastighed på banen og dermed åbner mulighed for kortere rejsetid.

 

Det drejer sig i første omgang om strækningerne; København-Ringsted, Ringsted-Femern, Esbjerg-Lunderskov og Ringsted-Køge. Derudover har COWI en option på strækningerne Roskilde - Holbæk - Kalundborg, Fredericia - Aarhus og Aarhus – Aalborg.

 

-Vi ser frem til at komme i gang med arbejdet og starter med første del af elektrificeringen på strækningen Lunderskov-Esbjerg, der skal være færdig ved udgangen af 2015, siger Senior Project Director, Christian Fürstnow, COWI, der skal lede COWI/Systra JV’s projektteam.

 

-For COWI er dette et epokegørende projekt som - når det sammen med Banedanmark - er fuldført kommer hele befolkningen til gavn.

Valget af COWI/Systra JV kommer efter et rådgiverudbud blandt fem prækvalificerede bydere. Der blev leveret gode bud, men COWI/Systra JV leverede et særligt flot tilbud og vandt på alle delkriterier.

 

Ifølge planen skal elektrificeringen af det danske banenet gennemføres over de næste 10 år frem til 2023 og første etape har et anlægsbudget på over 4 mia.kr. for de første fire strækninger.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com