Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

CPH opjusterer årets forventninger

Søgeord:

18. november 2014  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

2428 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Passagerervækst, stigende omsætning og et bedre resultat.

Passagerervækst, stigende omsætning og et bedre resultat før skat i forhold til årets tre første kvartaler i fjor gør, at Københavns Lufthavne A/S (CPH) opjusterer forventningerne til 2014.

 

19,7 mio. passagerer – en stigning på 7,1 procent i forhold til samme periode i fjor – valgte i årets første ni måneder at benytte sig af Nordens største lufthavn. Omsætningen steg med 6,9 procent og resultatet før skat blev forbedret med over ti procent til lidt over en mia. kr.

 

Det er især årets varme måneder, der har været lufthavnen gunstig, fortæller Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavne A/S:

 

- Sommerens passagertal var rekordhøje, og trafikvæksten har været stabil gennem hele sommerprogrammet. På den baggrund opjusterer vi nu vores forventninger til helåret, siger Thomas Woldbye.

CPH har tidligere udmeldt forventninger om et resultat før skat mellem 1,1 og 1,2 mia. kr. Nu opjusteres forventningerne til et sted mellem 1,2 og 1,3 mia. kr., lyder det i en pressemeddelelse fra selskabet.

 

Passagerstigningen i årets første tre kvartaler fordeler sig på alle segmenter. Udenrigspassagerer steg med 7,4 procent, indenrigstrafik med 4,1, og antallet af transferpassagerer steg med hele 14,4 procent.

 

Foto: CPH

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com