Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

CPH: Succes på de lange ruter

Søgeord:

31. marts 2017  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

365 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Indenrigstrafikken halter dog fortsat.

Det er fortsat de lange ruter til og fra Københavns Lufthavn (CPH), der tiltrækker et stigende antal passagerer.

 

I februar måned steg antallet af flyrejsende i lufthavnen med 1,9 procent i forhold til samme måned sidste år, som endda på grund af skudåret var én dag længere, og her bidrog særligt de lange ruter.

 

Europatrafikken steg i perioden med 1,7 procent, mens den interkontinentale trafik voksede relativt mest med 6,7 procent. Kun indenrigstrafikken noterede med et fald på 3 procent tilbagegang.

 

Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavne A/S:

 

- De lange ruter er vigtige, og den fortsat høje vækst understreger, at der er stor efterspørgsel efter direkte flyruter til destinationer uden for Europa. Vi har de senere år formået at tiltrække en række nye langdistanceruter til Københavns Lufthavn og havde ved årsskiftet direkte ruter til 36 destinationer uden for Europa, hvor særligt antallet af ruter til Nordamerika er blevet øget. Det betyder, at det eksempelvis er blevet langt lettere for amerikanske turister at komme til København, ligesom danske virksomheder har fået direkte adgang til vigtige markeder. Udbygningen af Københavns Lufthavn til at kunne rumme 40 mio. passagerer handler i høj grad om at skabe plads til endnu flere langdistanceruter, siger Thomas Woldbye.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com