Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

CPH vil have verdens største passagerfly

Søgeord:

16. december 2014  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

2157 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Som led i udvidelsesvisionen ”Expanding CPH” gør Nordens største lufthavn i København sig nu også klar til at kunne modtage verdens største passagerfly – Airbus A380.

 

Denne kolos af en flyvemaskine – med sine 73 meter i længden og knap 80 meter i bredden – kræver plads. Derfor indhenter CPH i øjeblikket tilbud på at gøre en af lufthavnens to hovedbaner bredere, så den møder kravene til A380’eren. Det skal ske i forbindelse med den allerede planlagte renovering af de to hovedbaner.

 

”Expanding CPH” blev fremlagt i januar i år som visionen for, hvordan lufthavnen i løbet af de kommende to-tre årtier gradvist udbygges til at kunne betjene 40 mio. passagerer årligt. CPH runder i år for første gang de 25 mio. passagerer, som Transport-Tidendes Nyhedsbrev i sidste uge kunne fortælle.

 

Thomas Woldbye, administrerende direktør – Københavns Lufthavne:

- Foreløbig flyver de største, interkontinentale fly som Airbus A380 kun til verdens allerstørste hub-lufthavne.  Men vores vurdering er, at der stadig er plads i markedet til at de vigtigste mellemstore hubs som København også kan komme på rutekortet, siger direktøren i en pressemeddelelse.

 

Renoveringen af hovedbanerne og udvidelsen af lufthavnens Finger C løber samlet op i en pris over 300 mio. kr., men selve forberedelsen til A380’eren udgør kun en mindre del af den pris, skriver CPH i en pressemeddelelse.

 

Airbus A380 har typisk plads til 500 passagerer.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com