Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Da Danmark disruptede søfarten

Søgeord:

3. november 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

300 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Dansk skibsfart udstak i 1912 kursen for international søfart over 100 år frem.

I 1912 forandrede Danmark søfarten for altid, da skibet SELANDIA afsejlede fra København med kurs mod Bangkok.

 

I M/S Museet for Søfarts nye særudstilling ’Den første tur med SELANDIA’ stilles der skarpt på skibet, der styrkede Danmarks position på den globale scene, Danmarks og Thailands handelsforbindelser og dieselmotorens banebrydende teknologi.

 

Udstillingen åbner d. 10. november.


Da ØK’s nye dieseldrevne skib SELANDIA afsejlede fra København i 1912, markerede det begyndelsen på en ny æra for den danske og internationale søfart. En tid hvor motorskibene dominerede. En tid som vi fortsat lever i.

 

Direktør for M/S Museet for Søfart Ulla Tofte siger:

 

- ØK og SELANDIA er et stykke erhvervshistorie om udsyn og globale ambitioner, der bragte Danmark ud i verden – som det er søfartens væsen. M/S Museet for Søfarts udstillinger handler netop om, at søfart binder verden sammen, og derfor er vi meget glade for at præsentere en udstilling om skibet der revolutionerede søfarten.

Kendt verden over
I udstillingen kommer man gennem fotos og film tæt på B&W’s og ØK’s partnerskab, der var præget af internationalt udsyn og et ønske om at styrke Danmark på den globale scene. I udstillingen ses der også nærmere på Danmarks og Thailands fælles historie med udgangspunkt i Bangkok – ØK’s arnested.

SELANDIA havde ikke bare en revolutionerende motor, men også et nyskabende udseende. I udstillingen kan man, ud over en model af skibet, bl.a. se tekniske tegninger af skibet og dets interiør, skibsklokken fra SELANDIA, malerier og historien om den banebrydende dieselmotor.

 

Man møder også sømanden på SELANDIA gennem bl.a. breve, tegninger og portrætter.

 

’Den første tur med SELANDIA’ kan opleves fra d. 10. november til d. 18. februar.


M/S Museet for Søfart er et landsdækkende specialmuseum for dansk søfart fra middelalderen til i dag. Museet er en statsanerkendt og selvejende institution. Museet har i 98 år ligget på Kronborg Slot, men åbnede i 2013 med nye faciliteter og udstillinger i et nyt prisvindende museumsbyggeri tegnet af BIG – Bjarke Ingels Group. M/S Museet for Søfart ligger i Helsingør. 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com