Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dårlig samvittighed gav panik

Søgeord:

29. september 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

818 gange

Læses i øjeblikket af:

2

Tyrkisk chauffør skabte kaos på motorvejen.

En tyrkisk lastbilchauffør skabte tirsdag i sidste uge kaos på den Sønderjyske Motorvej i forbindelse med at Tungvognscenter Syd afholdte kontrol ved rasteplads Oksekær ved Padborg.

 

Chaufføren havde tilsyneladende ikke lyst til at tale med politiet, og valgte at køre ind i nødsporet, da han så den opsatte skiltevogn som varslede kontrollen. Han begyndte herefter at bakke mod færdselsretningen, hvilket fik adskillige borgere til at ringe til politiet. En motorcykelbetjent blev sendt ud efter lastbilen, som nåede at bakke over en kilometer inden han blev bragt til standsning, og efterfølgende eskorteret til kontrolpladsen.

 

Det viste sig, at chaufføren havde indtil flere gode grunde til ikke at ville tale med politiet. Ved en undersøgelse af lastbilen fandt Tungvognscenter Syd en magnet monteret på lastbilen, således at både kontrolapparat og hastighedsbegrænser var sat ud af drift.

Chaufføren, som var selvkørende vognmand, måtte betale 61.000 kr. i sikkerhedsstillelse for overtrædelse af færdselsloven, køre –og hviletidsbestemmelserne og godsloven, inden han dagen efter kunne køre fra stedet igen.

 

Sagen skal endeligt afgøres af retten i Sønderborg, hvor chaufføren formentligt kan se frem til en længere førerretsfrakendelse.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com