Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dachser fløj sig til rekordomsætning

Søgeord:

26. april 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

215 gange

Læses i øjeblikket af:

0

- Men luftfragt er et lunefuldt forretningsområde, siger topchefen.

 

Fremgang på stort set alle forretningsområder bidrog til, at den tyske logistikkoncern Dachser i 2017 for første gang nogensinde rundede en omsætning på over 6 mia. euro – svarende til knap 45 mia. kr.

 

Rekord i forsendelser

Koncernen håndterede i det forgangne år 81,7 mio. forsendelser – en stigning på 2,1 procent og ny rekord – med en samlet vægt på 39,8 mio. tons, der udgjorde en stigning fra 2016 på 4,3 procent.

 

Samlet steg bruttoomsætningen med 7,2 procent til 6,12 mia. euro.

 

- Vi har fulgt vores vellykkede eksportstrategi for europæisk vejtransport systematisk og nydt godt af ekstra vind i sejlene som følge af styrket global handel. Stigende priser for især sø- og luftfragt har bidraget til en betydelig omsætningsfremgang, siger Bernhard Simon, administrerende direktør for Dachser SE.

 

På globalt plan skabte Dachser 1.648 nye arbejdspladser i 2017.

Lunefuld luftfragt

Air & Sea Logistics-divisionen noterede stærkt forøgede forretningsaktiviteter kombineret med en stigning i fragtrater, især for luftfragt, og løftede bruttoomsætningen med 15,7 procent til 1,79 mia. euro.

 

- Sø- og luftfragt er et lunefuldt forretningsområde, hvor omsætningen som altid er præget af betydelige udsving. Men vi har vores fokus fast rettet mod at sikre holdbar, profitabel vækst. Derfor koordinerer vi i stadig stigende grad vores to forretningsområder og arbejder videre med systemintegration, siger Bernhard Simon.

 

Trods den gunstige medvind, som fortsatte i første kvartal af 2018, anerkender Bernhard Simon forekomsten af kapacitetsflaskehalse og den stigende mangel på chauffører som de væsentligste faktorer med potentialet til at begrænse fremtidig vækst.

- Det er netop derfor, vi prioriterer vores engagement i uddannelse så højt, som vi gør. Vores mål er at forøge antallet af chaufførelever år for år og samtidig etablere vores kvalitetskoncept i andre europæiske lande, siger Bernhard Simon.

 

Dachsers investeringer i netværkslokaliteter, flåder, teknologi og it-systemer voksede med 5 procent til 136 mio. euro i 2017. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk