Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dachser ser på alternativ transport

Søgeord:

29. september 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

590 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Storbyer kræver individuelle løsninger.

 

Konstante trafikpropper, mangel på parkeringsmuligheder og trafikbegrænsende tiltag foruden problemer med udledning af drivhusgasser og partikelforurening – trafikken er årsag til ballade i mange bykerner, og det gælder i lige høj grad for person- og lastbiler. Byer som Paris og Stuttgart griber til betalingsringe og adgangsbegrænsninger i myldretiden, især for dieselkøretøjer.

 

Som en frontløber inden for transportløsninger må Dachser gå sin egen vej på stykgodsmarkedet ved at opdage og implementere innovationer før konkurrenterne. Michael Schilling, COO Road Logistics hos Dachser, slår tonen an:

 

- Vores mål er at skabe innovative, bæredygtige forretningsmodeller, der sikrer, at vores kunders varer kan nå helt ind til centrum af storbyen. Virksomheder, der ønsker at være med til at udvikle morgendagens distributionssystemer til storbyer, skal have evnen til at kombinere gennemprøvede logistikløsninger med nytænkning.

Stefan Hohm, Corporate Director Corporate Solutions, Research & Development, uddyber:

 

- Storbyernes og storbyområdernes vækst overalt i verden kombineret med ændret forbrugeradfærd og en øget miljøbevidsthed skaber nye udfordringer for logistikken. Miljøstandarder, trafikpropper og ændringer i kundernes forventninger stiller krav om nye løsninger.

 

Et af hans ansvarsområder er projektet ”City Distribution”, som Dachser håber at kunne bruge til at afdække banebrydende netværksinnovationer i sit strategiske program idea2net med.

 

Alle byer er forskellige

- Vi er nødt til at møde udfordringerne i forskellige byrum med løftet pande, påpeger Hella Abidi, som er konsulent i Research & Development hos Dachser og leder af projekt Storbydistribution. Nogle af disse udfordringer er den stigende individualisering inden for produktion og handel, en række love og bestemmelser, den voksende godsmængde fordelt på mindre forsendelser samt flere og mere specifikke kundekrav. Men ikke to storbyer byder på samme udfordringer.

For at opnå en effektiv og bæredygtig levering til byområder er Dachser derfor i færd med at udvikle en værktøjskasse med proaktive løsninger, der kan indføres lokalt af hvert enkelt afdelingskontor, så snart der er gennemført en analyse af det pågældende storbyområdes topografi, demografi og regulatoriske struktur.

 

Dachsers forskning har ikke kun fokus rettet mod multimodale forsyningskæder og proceskonfiguration, som bl.a. inddrager koncepter for aften- og natlevering, men også – og i særdeleshed – mod brugen af innovative kørselssystemer, der egner sig til brug midt i storbyer. Resultatet er, at pålidelige udregninger har været med til at mindske klimaaftrykket mærkbart.

 

- Intet vejer tungere end individualitet, når det handler om storbydistribution, tilføjer Stefan Hohm.

- Men på den anden side vil vi gerne undgå isolerede løsninger. Vores mål på mellemlangt og langt sigt er tværtimod at håndtere miljøzoner i Europa på en så systematisk måde som muligt og at indføre standardprocesser, der kan sørge for, at det sker.

 

Samtidig sætter både chauffører og kunder pris på de innovative køretøjer.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com