Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Damco sender hospitalssenge til Benin

Søgeord:

15. maj 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2353 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Damco Denmark støtter i samarbejde med Maersk Line hjælpeprojekt, hvor 700 brugte, men funktionsdygtige danske hospitalssenge doneres til afrikanske hospitaler.

Damco Denmark støtter i samarbejde med Maersk Line hjælpeprojekt, hvor 700 brugte, men funktionsdygtige danske hospitalssenge doneres til afrikanske hospitaler.I løbet af maj sendes 14 containere med hospitalssenge af sted til Benin. 700 brugte hospitalssenge fra Hvidovre Hospital kommer fremover til at gøre gavn på hospitaler i det fattige afrikanske land Benin, hvor der er stor mangel på hospitalsudstyr.

 

Damco Denmark støtter projektet, som den danske hjælpeorganisation Global Medical Aid står for. I et tæt samarbejde med Maersk Line varetager Damco transporten af sengene fra lagre i Danmark til hospitalerne i Benin.

 

- Benin har otte millioner indbyggere, men blot 9.000 sengepladser på landets hospitaler, og der mangler senge og andet udstyr på alle hospitaler, siger advokat Hans-Frederik Dydensborg, der er formand for Global Medical Aid.

Den danske hjælpeorganisation har specialiseret sig i at indsamle brugbart medicin og funktionsdygtigt udstyr til fordel for fattige lande. Siden 2010 har Global Medical Aid doneret medicin og udstyr for over 80 mio. kr. til lande som Afghanistan, Burkina Faso, Benin, Cambodja, Nepal og Sri Lanka.

 

Alene i Danmark destrueres hvert år over 8.000 ton medicin, hvoraf det meste stadig er fuldt anvendeligt. Samtidig udskifter danske sygehuse funktionsdygtigt hospitalsudstyr for flere millioner kroner hvert år.

Et vigtigt bidrag

Damco Denmark har valgt at støtte Global Medical Aid, da organisations arbejde betyder en stor forskel for syge mennesker i en række lande.

 

- Som en del af en international virksomhed med aktiviteter i over 120 lande verden over har vi også et ansvar for det omgivende samfund. Med vores ekspertise inden for transport og logistik kan vi yde et vigtigt bidrag til, at et projekt som dette lykkes,” siger Mads Drejer, Country Manager, Damco Denmark.

De 700 hospitalssenge fylder i alt 14 containere, som i løbet af maj sendes af sted til Benin i flere omgange. Maersk Line har doneret fri transport af containerne, mens Damco i samarbejde med Dania Trucking sørger for transport af containerne til Københavns Havn.

 

Damco står ligeledes for at udarbejde de nødvendige dokumenter, inden containerne sendes med Maersk Line via Bremerhaven til Benin. De første containere med hospitalssenge ankommer til Benin 15. juni efter lidt over en måned til søs. I Benin sørger Damcos lokale afdeling for den videre håndtering og transport af sengene.

 

Global Medical Aid betaler udelukkende for omkostninger til tredjeparter som havnemyndigheder mv., mens Damcos egne ydelser er uden beregning. Damco Denmark forventer fremover at yde støtte til flere af Global Medical Aids projekter.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com