Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Danish Maritime Days vil sætte Det Blå Danmark på verdenskortet

Søgeord:

18. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danmark fylder godt på havene – og det skal der yderligere fokus på gennem et stort træf.

Danmark fylder godt på havene – og det skal der yderligere fokus på gennem et stort træf.Initiativet er udviklet i et samarbejde mellem Erhvervs- og Vækstministeriet ved Søfartsstyrelsen, Danmarks Rederiforening og Danske Maritime. Det oplyser Søfartsstyrelsen.

 

Målet med Danish Maritime Days er at skabe en international, tilbagevendende begivenhed, der markerer Danmarks ledende rolle som global søfartsnation og kernen i det maritime Europa.

 

En væsentlig del af Danish Maritime Days er et globalt topmøde i Danmark under overskriften Danish Maritime Forum. Topmødet skal samle førende maritime beslutningstagere fra hele verden, som skal give bud på nye løsninger på de vigtigste udfordringer for de maritime erhverv.

 

Danish Maritime Forum vil være kernen i en større platform af selvstændige arrangementer, der vil blive afholdt i forbindelse med og omkring konferencen. Arrangementerne vil skulle afholdes i tæt samarbejde med og med inddragelse af hele Det Blå Danmark.

Danish Maritime Days afholdes i uge 41 i 2014.

 

Danish Maritime Days er et vigtigt element i opfølgningen af vækstplanen for Det Blå Danmark, der skal markedsføre Det Blå Danmark og samtidig skabe et udstillingsvindue for de danske maritime styrkepositioner, mener parterne.

 

-Danmark er en stor maritim spiller. Derfor har regeringen sammen med erhvervet sat det mål, at Danmark skal være Europas maritime centrum. Danish Maritime Days er et vigtigt skridt mod at realisere denne vision. Vi skal vise hele verden, hvad Det Blå Danmark kan, og hvad vi står for. Det kræver en fælles indsats, og derfor håber jeg, at alle i Det Blå Danmark vil bakke op om Danish Maritime Days, siger direktør i Søfartsstyrelsen, Andreas Nordseth.

Han får opbakning af formand for Danmarks Rederiforeningog adm. direktør i DS Norden, Carsten Mortensen.

 

-Danmark er en af verdens førende skibsfartsnationer. Derfor er det helt naturligt, at vi sammen etablerer skibsfartens svar på Davos-topmødet og samler verdens maritime beslutningstagere til drøftelser, som ikke kun handler om branchens udfordringer, men i lige så høj grad kommer med bud på løsninger.

 

Der er også opbakning fra formand for Danske Maritime & adm. direktør i MAN Diesel og Turbo, Thomas Knudsen.

 

-Danske maritime virksomheder leverer innovative løsninger, der er blandt de bedste i verden. Dermed er vi med til at sætte den globale maritime dagsorden. Med Danish Maritime Days bygger vi videre på denne tradition og cementerer, at Danmark er en vigtig spiller, når fremtiden for den maritime sektor debatteres.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com