Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Danmark genvalgt til IMO’s Council

Søgeord:

2. december 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danmark er blevet valgt til endnu to år i IMO’s Council, Rådet i FN’s internationale søfartsorganisation (IMO). Dermed fastholder Danmark sin position som aktør i det øverste beslutningsorgan i søfartsorganisationen.

Danmark er blevet valgt til endnu to år i IMO’s Council, Rådet i FN’s internationale søfartsorganisation (IMO). Dermed fastholder Danmark sin position som aktør i det øverste beslutningsorgan i søfartsorganisationen.Med genvalget gav medlemslandene Danmark mandat til at fortsætte indsatsen i Rådet for at fremme kvalitetsskibsfart internationalt samt sikre, at IMO forbliver en moderne og relevant organisation, der drives stadig mere effektivt og strømlinet.

 

Søfartsstyrelsens direktør, Andreas Nordseth, glæder sig over resultatet.

 

- Danmark yder en stor indsats i IMO, og genvalget er en anerkendelse heraf. Det har stor betydning for Danmark som søfartsnation, at vi har beholdt vores sæde i Rådet.

 

-Danmark vil i kraft af genvalget fortsat være godt stillet i forhold til at fremme vigtige sager som bekæmpelse af pirateri og administrative lettelser for erhvervet. I tillæg hertil kan vi fra dansk side være med til at sætte prioriteterne for IMO’s arbejde i de kommende år og støtte den fortsatte udvikling af organisationen som det regulerende organ for international skibsfart.

Danmark er en førende søfartsnation, som tegner sig for transporten af 10 pct. af den samlede verdenshandel målt i værdi. Samfundsøkonomisk set står danske maritime virksomheder for 24 pct. af Danmarks totale eksport og har en samlet produktion på godt 287 mia. kr. svarende til ca. 10 pct. af den samlede produktion i Danmark.

 

IMO har 170 medlemslande. Heraf stemte 125 på Danmark.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com